Pet golova Luke Jovića u pobedi Frankfurta

Mladi srpski napadač Luka Jović postigao je pet pogodaka u pobedi Frankfurta od 7:1 protiv Dizeldorfa u meču osmog kola Bundeslige. Jović je postao prvi fudbaler u istoriji kluba koji je postigao pet golova na jednom meču, ujedno i najmlađi u čitavoj istoriji Bundeslige.

Ajntraht je poveo sa bele tačke golom Halera u 20. minutu.

Potom je Jović stupio na scenu, prvo je na akrobatski način povisio na 2:0 u 26. minutu, da bi 12 minuta kasnije volej udarcem sa ivice šesnaesterca doneo ubedljivih 3:0, prednost sa kojim se otišlo na poluvreme.

U drugom delu igre ponovo je strelac Haler u 50. minutu. 

Samo tri minuta kasnije gosti iz Dizeldorfa smanjuju na 4:1 golom Lukebakija.

Potom je Luka Jović ponovo zasenio, pošto je mladi napadač postigao još tri pogotka, ukupno pet do 72. minuta. 

Dvadesetogodišnji Jović je iz igre izašao u 86. minutu meča, ispraćen ovacijama navijača na "Komerzbank areni".

Jović je postao prvi igrač u istoriji Ajntrahta koji je postigao pet pogodaka na jednom meču, a tek treći stranac u istoriji Bundeslige. (Levandovski, Edvaldson) 

Frankfurt je upisao četvrtu pobedu u osam odigranih utakmica i sa 13 bodova nalazi se na osmom mestu na tabeli. Dizeldorf sa pet bodova zauzima poslednje mesto na tabeli.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво