Fudbaleri Srbije najviše pretrčali na Mundijalu!

Fudbaleri Srbije u proseku su najviše pretrčali na minulom Mundijalu u Rusiji, 113 kilometara po utakmici, objavljeno je u studiji Međunarodne fudbalske federacije.

Istovremeno, svetski šampioni Francuzi bili su tek 28. u tom segmentu sa 101 kilometrom po utakmici, s tim da su Francuzi, za razliku od Srbije, odigrali sedam utakmica.

Francuzi su i kada je posed lopte u pitanju bili tek 19, dok je najbolja Španija, koja je eliminisana u osmini finala.

Povećana je efikasnost posle udaraca iz daljine, u Rusiji je uspešan bio svaki 29 šut, za razliku od Mundijala u Brazilu, kada su za gol bila potrebna 42 pokušaja.

Takođe, napredak je ostvaren u golovima posle kornera, sa 36 na 29, a u nokaut fazi sa 41 na 31.

Na čelu tehničke komisije Fife koja je sprovela studiju bio je legendarni Brazilac Karlos Alberto Pareira, a u uz njega Holanđanin Marko van Basten, Nigerijac Emanuel Amunike, Srbin Bora Milutinović, Škot Endi Roksborg i Švajcarac Paskal Cuberbiler.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво