PSŽ – Crvena zvezda: Ko je meta, a ko kolateralna šteta?

I dalje je u centru pažnje vest koju je pre nekoliko dana objavio francuski "Ekip" o tome da je nepoznati funkcioner Crvene zvezde uplatom u kladionicama od pet miliona evra na poraz crveno-belih u meču sa Pari Sen Žermenom uticao na konačni rezultat. Mediji su pokrenuli aferu u kojoj su informacije i dalje neproverene.

Neosnovane tvrdnje su, za sada, jedine činjenice u aferi utakmice Pari Sen Žermen – Crvena zvezda. Informacija da je neko iz redova šampiona Srbije kroz veliku uplatu u kladionicama namestio meč prvo je stigla do Uefe preko nepoznatog doušnika.

"Kako to da posle deset dana, u doba savremene tehnologije, nije već jasno i nemaju se svi podaci o navodnom klađenju i to onlajn? Ja, koliko znam, kriminalni akt se prijavljuje policijskim organima u nekoj državi, da li u Srbiji, Francuskoj, Švajcarskoj, gde je sedište Uefe, ali nekako mi je malo čudno da neko okrene Uefu i kaže: znate šta, ja znam za klađenje tu i tu", izjavio je Predrag Sarić.

Francuski sportski list Ekip je primio tu vest od Uefe, pa je nastao medijski potres, iako materijalnih dokaza nema. Crvena zvezda je zbog lažnog pisanja angažovala advokate u Francuskoj i pokrenula pravni postupak protiv Ekipa. U istrazi je i Interpol, sa kojim će sarađivati svi organi Srbije, potvrdio je predsednik Vučić.

"Vrlo sam skeptičan po pitanju njihovih napisa, ali to ne znači ništa. To što oni pričaju su, ja mislim, najvećim delom neistine, ali ćemo mi da ispitamo svaku mogućnost da je bilo ko i na bilo koji način mogao da ukalja ime našeg kluba i naše zemlje", izjavio je Vučić.

"Kad gluvi telefoni krenu i uveličavanja, od toga da je istraga u toku, mi dođemo do toga da već unapred imamo osuđene ljude i krivce. Srbi su idealni krivci i niko nije ni pročitao da je počela istraga, nego su već osuđeni", dodao je Sarić.

Pojedini mediji su naveli da je prvi čovek Radničkog iz Niša Ivica Tončev povezan sa ovom aferom i ilustruju to njegovom fotografijom sa Naserom el Kelaifijem, predsednikom PSŽ-a.

"Tu fotografiju je napravio moj sin pre godinu dana. Gledao sam u loži utakmicu Pari Sen Žermen – Nica i sreo se sa vlasnikom kluba. Od tada nisam bio u Parizu. Uostalom, ja nisam funkcioner Crvene zvezde. Na koji način ja mogu da utičem na rukovodstvo i igrače Crvene zvezde i namestim utakmicu?", izjavio je Ivica Tončev.

Postoji i druga strana cele afere. Pari Sen Žermen je odavno pod lupom zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Nejmar je promoter Svetskog prvenstva u Kataru, odakle je i vlasnik šampiona Francuske.

"Dolazi se do toga da je moguća meta u stvari El Kelaifi, a ne Crvena zvezda", dodao je Sarić.

Uefa nije iznela svoj stav povodom ovog slučaja.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи