Milošević: Očekujem meč bratskih timova

Uoči utakmice Lige nacije između fudbalskih repreznetacija Srbije i Crne Gore Savo Milošević, koji je dresu reprezentacije zajedničke države odigrao 100 mečeva, kaže za RTS da očekuje meč bratskih timova.

"Nema prostora za tenzije i nema razloga da meč ne prođe u bratskoj i prijateljskoj atmosferi", smatra Milošević.

Na pitanje da li očekuje negodovanje publike na stadionu budući da u Crnoj Gori živi mnogo Srba i da bi oni mogli da navijaju za Srbiju, Milošević smatra da će preovladati razum.

"Ne možete narediti ljudima za koga će da navijaju. Nadam se da će dobra partija na terenu biti okidač za dobru atmosferu", dodaje Milošević.

Napominje da je dosta igrača iz obe repereznaticije igralo u istim klubovima.

"Oni su i prijatelji, sve su to momci koji se znaju i druže. Igrači imaju veliku odgovornost kao i stručni štabovi i i siguran sam da će učiniti sve da utakmica protekne u redu", naglašava Milošević.

Kaže da mu je osamostaljenje Crne Gore posle refernduma 2006. godine u sportskom smislu izgledalo mirno, jer, kako kaže, sport je uvek umirivao političiku situaciju.

"Bilo je pokušaja da se zloupotrebi, ali je sport pomogao da se na razlaz Srbije i Crne Gore gleda mirnije", smatra Milošević.

Napominje da je lično bio protiv odvajanja Srbije i Crne Gore i da su mu neki prijatelji na tome zamerili, ali da su i danas u dobrim odnosima iako imaju različita mišljenja.

Govoreći o vrednosti Lige nacija, Milošević smatra da je to takmičenje prvenstveno daje veliku mogućnost za uigravanje ekipe.

"Inače bismo igrali prijateljske utakmice. Kada igramo, bolje da imamo neki cilj, ekonomski i da se tim dodatno uigra, probaju neki novi igrači", kaže Milošević.

Milošević veruje da je u predstojećem meču reprezentacija Srbije u blagoj prednosti.

"I nerešen rezultat je povoljan. U svakom slučaju, nerešen rezultat ili pobeda Srbije", zaključuje Milošević.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара