Džon Teri okončao fudbalsku karijeru, postaje trener

Bivši kapiten Čelsija i reprezentacije Engleske Džon Teri odlučio je da završi karijeru u 38. godini. U Aston Vili verovatno počinje trenersko usavršavanje.

Teriju je ovog leta istekao ugovor sa engleskim drugoligašem Aston Vilom, imao je ponude lisabonskog Sportinga i klubova iz Kine, a nedavno je čak poptisao predugovor sa ekipom Spartaka iz Moskve.

Ipak, prelomio je da kaže da je "kraj" i posveti se trenerskom poslu.

Spekuliše se da bi baš u Aston Vili mogao da započne novu karijeru kao asistent Tijeriju Anriju, ukoliko se napravi dogovor dva legendarna fudbalera sa klubom iz Birmingema.

Odlični štoper iza sebe ima 23 godine u engleskom fudbalu, čak 22 je igrao u Čelsiju sa kojim je osvojio pregršt trofeja - pet titula Premijer lige, Ligu šampiona, Ligu Evrope, četiri FA kupa i tri Liga kupa.

Za tim iz Londona treći je po broju nastupa u istoriji sa 717 utakmica, dao je i sjajnih za defanzivca 67 golova i obeležio najsvetlije trenutke u istoriji "plavaca". 

Dres reprezentacije Engleske nosio je 78 puta, uz šest pogodaka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво