Fifa dodelila nagrade, najbolji igrač je Luka Modrić

Na svečanoj ceremoniji u Londonu, Fifa je dodelila nagrede. Najbolji igrač je Luka Modrić. Dodeljene su nagrede i za najboljeg trenera u muškoj i ženskoj konkurenciji, najperspektivnijeg mladog igrača, za najlepši gol, najbolje navijače, fer-plej, najboljih jedanaest igrača, najbolju fudbalerku. Ceremoniji nisu prisustvovali Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo.

U konkurenciji za najboljeg fudbalera bili su Luka Modrić, Kristijano Ronaldo i Mohamed Salah. Fifa je odlučila da je najbolji Luka Modrić. Nagradu je dodelio Đani Infantino, predsednik Fife.

Najboljih jedanaest igrača u izboru Fife su: David de Hea, Dani Alves, Rafael Varan, Serhio Ramos, Marselo, Luka Modrić, Ngolo Kante, Eden Azar, Lionel Mesi, Kilijan Mbape i Kristijano Ronaldo.

Za najboljeg trenera proglašen je selektor Francuske Didije Dešam. U konkurenciji su još bili selektor Hrvatske Zlatko Dalić i Zinedin Zidan, koji je sa Realom osvojio Ligu šampiona.

Za najboljeg golmana proglašen je Tibo Kurtoa. Pored njega u konkurenciji su bili Kasper Šmajhel i Ugo Loris.

Najbolja igračica je kapiten Brazila Marta, ovo je šesti put da je proglašena za najbolju fudbalerku sveta.

Najbolji trener u konkurenciji ženskih timova je Rejnald Petros sa Lionom osvojio titulu prvaka Evrope.

Najbolji mladi igrač Svetskog prvenstva je Francuz Kilijan Mbape.

Fifa je dodelila nagradu i najboljim navijačima, to su fanovi Perua. Njih oko 40.000 je bilo u na svetskom prvenstvu u Rusiji i bodrilo svoj tim. Zanimljiv je podatak da su neki od njih uzimali kredit da bi putovali na mundijala, a bilo je i slučajeva koji su prodali automobil kako bi skupili novac za put. U glasanju za ovu nagradu učestvovali samo navijači.

Pjer Luiđi Kolina i Paolo Maldini saopštili su dobitnika nagrade za fer-plej. Igrač PSV Ajdhovena Lenard Taj je napustio takmicu kako bi dao krv da bi pomogao igraču koji je bolovao od leukemije.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво