Podela bodova u 158. "večitom" derbiju

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 u 158. večitom derbiju. Partizan je poveo golom Gomeša u 33. minutu, da bi Zvezda u 74. preko Boaćija stigla do izjednačenja.

Više nego interesantno bilo je na stadionu u Humskoj tokom 158. "večitog" derbija. Obe ekipe su igrali neočekivano, Partizan dobro, a Zvezda loše, ali na kraju je došlo do podele bodova.

Crno-beli su bili konkretniji i opasniji po gol protivnika i takvo stanje na terenu iskoristili u 33. minutu, kada je jednu od mnogih grešaka Zvezde iskoristio Rikardo Gomeš, koji je uspeo da stvori poziciju za šut levom nogom i da matira golmana Zvezde Borjana.

Zvezda je imala velikih problema sa sredinom terena, koja je u mnogo navrata preskakana, pa je srpski šampion dugim loptama tražio svoje napadače i krila, što nije davalo nikakvog rezultata.

Partizan je bio strpljiv i gradio svoje napade, ali i koristio greške rivala. Upravo iz jedne takve situacije u drugom poluvremenu Pantić je mogao da postigne lep pogodak, ali ga je prečka sprečila. Janković je zadavao dosta problema nesigurnim Babiću i Degeneku, ali je nedostajalo realizacije.

Zvezda je zaigrala nešto bolje u drugom poluvremenu, na šta je dosta uticao ulazak Jovančića, a što se dalo primetiti i po vremenu provedenom na protivničkoj polovini.

Rodić i Ben su oprobali udarce sa ivice šesnaesterca, ali je Stojković lako u oba navrata intervenisao.

U 74. minutu korner su izveli Ben i Marin, ovaj drugi je uputio oštar centaršut ka Boaćiju, koji je bio najbolji u skoku u petercu Partizana.

Boaćijev šut uspeo je da odbrani Stojković, ali prema procenama sudija nakon što je ona prešla gol liniju, pa je Zvezda došla do izjednačenja.

Do kraja meča nije viđeno previše uzbuđenja, pa je ostao isti rezultat - 1:1. 

Crvena zvezda je lider tabele Superlige Srbije sa 22 osvojena boda u osam odigranih utakmica, dva više od drugoplasiranog Radničkog i Partizana, koji imaju utakmicu više.

Ovako je protekao meč:

20.50 – Kraj meča, konačan rezultat je 1:1.

20.45 – Urošević menja Miletića u redovima Partizana.

20.44 – Dve izmene u Partizanu i jedna u Zvezdi, na terenu su Kosović i Nikolić umesto Jankovića i Gomeša, dok je Gobeljić ušao umesto Rodića.

20.30 – GOOL! Zvezda dolazi do izjednačenja u 74. minutu golom Ričmonda Boaćija. Dobro izveden korner Bena, Boaći je bio najbolji u skoku u petercu, a loptu, prema procenama sudija, kasno i nakon što ona prelazi gol liniju vadi Stojković. 

20.17 – Druga izmena u Zvezdi, Simić u igru ulazi umesto Kafua. 

20.15 – Zvezda napokon uspeva da spoji nekoliko dodavanja, lopta se našla kod Bena na ivici šesnaesterca, koji šutira pravo u golmana Stojkovića.

20.10 – Pantić u 53. minutu pogađa prečku, odličnim udarcem desnom nogom sa distance.

20.00 – Nastavljen je meč. Izvršena je jedna izmena i to u redovima Zvezde, Jovančić je na terenu umesto Čaušića.

19.45 – Kraj prvog poluvremena, nakon 45 minuta Partizan vodi 1:0, golom Gomeša.

19.32 – GOOL! Partizan vodi od 33. minuta, Gomeš je strelac. Greška Boaćija koji je hteo da vrati loptu odbrani, Gomeš je oduzeo tu loptu, uspeo da stvori poziciju za šut i da matira Borjana.

19.25 – Prva izglednija šansa za Zvezdu, nakon izblokiranog slobodnog udarca za Zvezdu, lopta dolazi do Rodića, koji sa ivice šesnaesterca šutira, ali Stojković je bio dobro postavljen i uhvaio tu loptu. 

19.17 – Nova šansa za Partizan, Gomeš je uposlio Pantića, koji unutar šesnaesterca, ali iskosa, šutira pored gola, ubrzo potom, Nemanja Miletić je šutirao, ali je Borjan uhvatio loptu.

19.06 – Partizan ponovo preti, Janković oduzima loptu Babiću i izlazi sam pred Borjana, ali njegov šut završava pored gola Zvezde.

19.01 – Veoma blizu gola bio je Partizan u 25. sekundi, centrirao je Pantić sa leve strane, Borjan se okliznuo, a par metara ispred gol linije i Jankovića intervenisao je Babić, koji se potom povredio.

19.00 – Počeo je 158. "večiti" derbi.

18.45 – Iz bezbednosnih razloga, stadion Partizana neće biti potpuno ispunjen jer je kapacitet stadiona smanjen na 24 hiljade. Uz to, ostavljeni su prazni delovi između severne i istočne, severne i zapadne kao i istočne i južne tribine.

18.30 – Navijači u sve većem broju pristižu na stadion.

17.50 Poznati su sastavi obe ekipe:

Partizan: Stojković, Miletić, Valijente, Marković, Miletić, Zdjelar, Šćekić, Janković, Pantić, Zakarić, Gomeš.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Degenek, Rodić, Krstičić, Čaušić, Kafu, Ben, Marin, Boaći.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво