Partizan savladao Rad, sledi "večiti derbi"

Fudbaleri Partizana savladali su sa 1:0 na svom stadionu ekipu Rada u okviru zaostalog meča petog kola Superlige Srbije.

Partizan, uprkos pobedi ponovo nije delovao ubedljivo protiv ekipe sa Banjice.

Utakmicu pred malobrojnom i ne preterano zadovoljnom publikom rešio je Janković pogotkom u 49. minutu.

Iako je veći deo meča imao znatnu prednost u posedu, Partizan nije imao potpunu kontrolu nad protivnikom.

Fudbaleri Rada, pogotovo u prvom poluvremenu mogli su u nekoliko navrata da povedu, ali svoje šanse nisu koristili Lutovac, Mihajlović, Mladenović i Bainović.

Partizan sa druge strane je takođe stvara opasnije situacije, ali im je nedostajao finalni pas i koncentracije u završnici.

Ipak u 49. minutu, Partizan u naletu u drugom poluvremenu uspeva da stvori dobru akciju u kojoj je Nikolić uposlio Jankovića koji odličnim udarcem iz voleja matira golmana Rada.

Do kraja meča Rad nije previše pokazivao, pogotovo nakon što je Mladenović zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona.

Partizan je od tog trenutka imao i potpunu inicijativu i stvori još nekoliko šansi, kada je Gomeš šutirao pored gola, a Pantić pogodio stativu.

Partizan sada nakon osam odigranih utakmica zauzima drugu poziciju sa 19 bodova, dva manje od lidera tabele ekipe Zvezde, koja ima utakmicu manje, a dva više od trećeplasiranog Radničkog iz Niša. 

Ovako je protekao meč u Humskoj:

18.50 – Kraj meča, pobeda Partizana nad Radom od 1:0.

18.27 – Pantić dobro šutira, ali njegov udarac sprečava stativa.

18.26 – Mladenović u 64. minutu zbog oštrog starta na Jankoviću dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, pa Rad nastavlja meč sa desetoricom.

18.11 – GOOOL! Partizan vodi sa 1:0 od 49. minuta, Janković je strelac. Dobar napad Partizana, Nikolić je sa desne strane centrirao, lopta na drugoj stativi stiže do Jankovića koji iz voleja matira golmana rada.

18.06 – Nastavljen je meč...

17.49 – Završeno je prvo poluvreme na stadionu Partizana, nema postignutih golova nakon 45 minuta igre.

17.47 – Na drugoj strani ponovo preti Rad, Mladenović odlično šutira levom nogom sa distance, ali odličnom paradom Stojković čuva mrežu Partizana.

17.44 – Partizan je ponovo bio blizu gola, ali ponovo nedostaje koncentracije u završnici. Gomeš je ubacio loptu u peterac Rada, gde Valijente nije uspeo da je zahvati i sprovede u mrežu.

17.40 – Najbolja prilika za Rad na meču, odlična kontra gostiju, Lutovac je uspeo da uposli Mihajlovića, koji šalje loptu ispod Stojkovića, ali je sa gol linije intervenisao Vulićević.

17.30 – Rad je imao šansu za postizanje gola, ali je šut Lutovca odbranio Stojković.

17.00 – Počeo je meč na stadionu Partizana.

16.50 – Poznati su sastavi obe ekipe:

Partizan: Stojković, Urošević, Valijente, Marković, Vulićević, Šćekić, Janković, Pantić, Zakarić, Nikolić, Gomeš.

Rad: Marković, Perendija, Šipčić, Ignjatijević, Mihajlović, Vico, Mladenović, Marinković, Kasalica, Bajinović i Lutovac. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво