Milojević: Vreme je za spektakl

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da veoma ceni Napoli, ali da njegov tim nema nijedan razlog da se plaši bilo koga u Ligi šampiona i da nema nameru da se zaustavi na samom plasmanu u elitno takmičenje.

"Došli smo do trenutka koji smo jedva čekali... Meč mnogo znači za ceo klub, Zvezda ima veliku istoriju, a ova generacija je napravila veliki uspeh i zaslužuje da igra Ligu šampiona. Neka budu svi uvereni da ćemo uraditi sve da se ne zaustavimo na tome. Biće teško protiv Napolija, ali motivisani smo za spektakl", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

On je citirao trenera Napolija, čuvenog Karla Ančelotija, da je Zvezda "fascinantan autsajder".

"Interesantna i simpatična mi je ta izjava. Veliki respekt imam prema Napoliju, ali ne plašimo se nikoga. Probaćemo da budemo ono što jesmo, neka bude kako bude. Ne postoji igrač na svetu koga se plašimo, u suprotnom ne bismo ni izlazili na teren", veruje trener crveno-belih u snagu svog tima.

Za Ančelotija, trostrukog osvajača Lige šampiona, kaže da je jedan od najboljih trenera na planeti.

"Jako cenim Ančelotija, jednog od najboljih trenera, što pokazuju trofeji. Čovek sam koji voli da uči, dosta toga sam i od njega učio i sada imam priliku. To je izazov za mene, mogu da napredujem", istakao je Milojević.

Kako je naglasio, veliku veru ima u nastavak uspeha crveno-belih u Evropi.

"Morate da verujete, tako sam verovao i u Ligu šampiona. Novac igra značajnu ulogu na ovom nivou, ali imali smo veliku želju, nadu i borili se za ovo. Snovi koje smo imali sada su 'živi'", optimista je Milojević.

Prema njegovim rečima, zna kako će se suprotstaviti italijanskom timu, a u pripremi meča mu je pomogao bivši fudbaler Crvene zvezde i dugogodišnji trener u Italiji Siniša Mihajlović.

"Čuo sam se sa Mihajlovićem, razmenili smo podatke o Napoliju, ali ne bih ulazio u detalje. Hvala mu na savetima", poručio je Zvezdin trener.

Fudbaler Crvene zvezde Nenad Krstičić ističe da euforija nikome u ekipi ne smeta, već da će joj pomoći da se više bori.

"Možda sam jedan od retkih koji je dosta puta igrao protiv Napolija, znam kakav je to tim i koliko će biti teško. Spremićemo se kao za svaki meč, daćemo maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat. Sanjamo i maštamo da ostanemo u Evropi i posle grupne faze", navodi srpski reprezentativac, dodajući da je imao mnogo zahteva za karte.

Bivši vezista Sampdorije kaže da pamti duele sa Marikom Hamšikom, za koga kaže je odličan igrač.

"Teško je naći slabu kariku u Napoliju, a i da je ima, neću da je otkrivam. Hamšik je najteži igrač protiv koga sam igrao, puno se kreće i brz je", zaključio je Krstičić.

Transparent "Stop nasilju nad ženama" u Ligi šampiona

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i FK Crvena zvezda nastavljaju saradnju na polju borbe protiv rodno zasnovanog nasilja i u Ligi šampiona, saopštio je srpski šampion.

Kako se navodi, nakon prošlogodišnjeg zajedničkog učešća u globalnoj kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", kada je prvi put na jednom fudbalskom stadionu, na utakmici Lige Evrope protiv Kelna, poslata poruka protiv nasilja nad ženama, doneta je odluka da ove godine na svim utakmicama Lige šampiona koje Crvena zvezda bude igrala u Beogradu bude postavljen transparent "Stop nasilju nad ženama".

Na istočnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" na sve tri utakmice Lige šampiona u ovoj godini biće postavljen transparent na engleskom jeziku dug 17 metara.

Cilj kampanje je podizanje svesti javnosti o potrebi suzbijanja nasilja nad ženama i devojčicama, a Crvena zvezda je prvi klub koji se uključio u kampanju.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво