Terzić: Rekonstrukcija skupa, rušenje "Marakane" neminovno

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da će klub nastaviti da rekonstruiše stadion, ali da je gotovo izvesno da će za nekoliko godina biti bolje srušiti "Marakanu" i izgraditi savremeni objekat.

Terzić je istakao da je svaka rekonstrukcija skupa, da jedan posao otvara tri nova i da će dugoročno, za pet ili 10 godina, pošto će Uefa biti sve zahtevnija, rušenje i nova izgradnja biti neizbežni.

"To je isplativije, međutim, ne znači da će se i dogoditi. Takođe, nije ni sigurno da ću ja to dočekati na ovoj poziciji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dođeš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje", poručio je Terzić.

Kako je naveo, o tome je već razgovarao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Terzić je istakao da ništa neće biti urađeno bez plana, već da će sve biti dobro analizirano, prevashodno na finansijskom planu, uz obaveznu konsultaciju investitora.

"I drugi velikani su srušili svoje stadone, Arsenal je srušio 'Hajberi', Atletiko se odrekao 'Visente Kalderona', Totenhem je takođe srušio 'Vajt Hart Lejn' i svi su na tim mestima napravili moderna zdanja. Zašto onda to ne bi mogla da uradi i Zvezda? Za početak je raspisan javni konkurs za idejno rešenje i uglednoj komisiji je poslato 26 rešenja svetskih projektantskih agencija. U predstojećih mesec dana trebalo bi da budu izabrana dva rešenje, jedno bez i jedno sa atletskom stazom. Lično, ja sam za ono sa tribinama tik uz teren, ali na koji stadion bi 'Marakana' mogla da liči je još rano pričati", poručio je Terzić.

broj komentara 28 pošalji komentar
(subota, 15. sep 2018, 17:17) - anonymous [neregistrovani]

Срушити Маракану!?

Многи клубови су рушили своје стадионе, али има и оних који још играју на много старијим стадионима као што је ФК Ливерпул чији стадион "Енфилд Роуд" је изграђен давне 1884. године, крајем 19.века!

(subota, 15. sep 2018, 09:47) - Dalmatinac [neregistrovani]

Zvezda

Treba je prodati jer sad vredi vise posle kvalifikacija.

(subota, 15. sep 2018, 08:44) - Расадник добрих идеја: [neregistrovani]

На стадиону засадити пилце...

(печурке!) за следеће неко поскупљење!

(subota, 15. sep 2018, 02:20) - Dragan USA [neregistrovani]

Nema smisla

i ovde u Americi ruse stadion i prave novi i razgovarali sa Trump. Zamislite to.

(subota, 15. sep 2018, 01:48) - anonymous [neregistrovani]

Sta da se urusi

Nemas ti pojma sta pricas

(subota, 15. sep 2018, 00:04) - anonymous [neregistrovani]

Posaditi kukuruz..

Nije luda ideja posaditi kukuruz,posto je nas fudbal izvor kriminala ,nasilja i svih poroka.
Neka se provede peivatizacija jao i drugde a ako ne drzava nebi trebala uludo traciti pare poreskih obveznika,a skolovani mladi ljudi odlaze iz zemlje .

(petak, 14. sep 2018, 23:54) - MB [neregistrovani]

Skupni stadion

Treba da se rusi i marakana i JNA i napravi jedan stadion. Svi ce sad reci: NE, SRAMOTA,... Mnogo veci klubovi si dele stadion-. Milano, Munchen.
Znate koliko kosta stadion in koliko se daje za uzdrzavanje, zasto ne bi i Beograd?

(petak, 14. sep 2018, 23:53) - anonymous [neregistrovani]

Prvo

prodajte te skupe klubove nekome,pa onda nek rade sta hoce.A ne da poreski obaveznici to finansiraju.,,,

(petak, 14. sep 2018, 23:00) - anonymous [neregistrovani]

Napokon

Samo ja nikada ne bih gradio novi a lobirao bih da se i drugi sruše pa da više nemaju gde da divljaju narkomani, huligani i budale, a igrači imaju onoliko njiva pa na njima neka vežbaju i treniraju.

(petak, 14. sep 2018, 22:11) - anonymous [neregistrovani]

E moj Terzicu

Nov stadion kosta skupo odrzavanje