Predsednik Vea u 52. godini igrao, Liberija povukla broj 14

Bivši najbolji fudbaler sveta Žorž Vea, sada predsednik Liberije, u 52. godini na kratko se vratio fudbalu i zaigrao za reprezentaciju te zemlje u porazu od Nigerije (2:1) u prijateljskoj utakmici u Monroviji.

Liberija je zakazala meč kako bi povukla dres sa brojem 14 u čast legendarnog gogetera Pari Sen Žermena, Milana, Čelsija, Mančester Sitija, Monaka i Marselja.

Žorž Vea, 15 godina po okončanu fudbalske karijere, šokirao je publiku kada je istrčao na teren sa kapitenskom trakom i "četrnaesticom" na leđima i igrao sve do 79. minuta.

Prilikom izmene dobio je ovacije navijača kod vođstva Nigerije 2:0 (Onjekuru, Nvankvo), pre nego što je Šerman iz penala ublažio poraz domaće selekcije.

Vea je 1995. godine proglašen za najboljeg igrača sveta i do sada je jedini iz Afrike kome je to pošlo za rukom, a trenutno uživa veliku popularnost u svojoj zemlji i zato je prošlog decembra izabran za predsednika.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво