Dalić posle "šestice": Najteža noć, ali nema plakanja

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić priznao je da mu je poraz u od Španije (6:0) u Ligi nacija najteži u karijeri i kritikovao pojedine fudbalere da su igrali za sebe, a ne za tim. Vicešampion sveta je u Elčeu doživeo najubedljiviji poraz u istoriji, nakon što je do sada bio od Engleske (5:1) 2009. godine.

"Ovo mi je najteža noć u karijeri, ali to je život, moramo da prihvatimo. Kako nije bilo euforije, tako nema ni tragedije. Nije nam lako, ali sada ne smemo da plačemo, već da izvučemo pouke", rekao je Dalić na konferenciji za medije u Elčeu.

Dalić ističe da je sve krenulo po lošem posle prvog primljenog gola u 24. minutu od Saula Nigeza.

"Igrali smo sjajno prvih 20 minuta, imali tri čiste prilike za gol, ali smo posle prvog primljenog gola počeli da igramo svako za sebe. Igrači se nisu pridržavali saveta, dok su Španci dolazili u situacije koje mi nismo mogli da rešimo", rekao je selektor Hrvatske.

Prema njegovim rečima nije mogao da motiviše igrače na poluvremenu posle tri primljena pogotka.

"Video sam kakva je situacija, rekao sam im da moramo da probamo da se vratimo. Ipak, dogodilo se to što ste dogodilo, videli smo što znači kada smo ekipa, a šta kada se raspadnemo. Španija je odigrala vrhunski", naveo je on.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво