Srbija ofanzivnom igrom i pobedom započela Ligu nacija

Litvanija – Srbija 0:1 (0:1). Reprezentacija Srbije pobedila je Litvaniju u Vilnjusu u Grupi C, na startu Lige nacija i pobedom otpočela novoformirano takmičenje. Naredni rival naše selekcije je selekcija Rumunije. Meč se igra u Beogradu u ponedeljak od 20.45.

Sjajan meč odigrala je naša selekcija u Vilnjusu. Ofanzivnom igrom naši reprezentativci uspeli su da savladaju Litvance, čija mreža se nije još nekoliko puza zatresla, pre svih zahvaljujući odličnom golmanu Šetkusu. Tadić je propustio priliku da iz jedanaesterca postigne i drugi pogodak. Sjajno je funkcionisala veza Živković - Mitrović. Novi početak i neko novo lice „orlova". Litvanci nisu uspeli da iskoriste dve stopostotne šanse.

Posle početnog odmeravanja snaga „orlovi" su preuzelu inicijativu. Protivnik je sve teže prelazio centar i prilazio našem golu. Živković je bio pokretač našeg napada i odlično upošljavao Mitrovića.

Iz jedne takve asistencije Mitrović je primio loptu u kaznenom prostoru i šutirao iz okreta, ali je stativa zaustavila njegov udarac. Nekoliko minuta kasnije nova šansa za našu selekciju. Ovoga puta Tadić iz prekida pronalazi Rodića koji je uputio udarac, ali i on  pogađa stativu.

Beležimo i jednu šansu Litvanaca. Posle sjajnog napada lopta je došla do Slivka, uputio je udarac, ipan nedovoljno precizan i lopta odlazi kraj leve stative. To je bio drugi pokušaj domaćina na ovom meču, nakon onog sa starta utakmice kada je šut Černiha zaustavi Dmitrović.

Odličnu igru u prvom poluvremenu „orlovi" su krunisali u 38. minutu. Tadić je u kaznenom prostoru petom prosledio loptu do Mitrovića, koga ruše s leđa i sudija pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Tadić.

Do kraja prvog dela igre bilo je još nekoliko polu šansi pre svega pred golom Litvanije, ali nije bilo promene rezultata.

U drugom poluvremenu Srbija je nastavila sa inicijativom, ređale su se šanse pred golom Litvanaca. Rodićev šut završio je u rukama golmana. „Orlovi" su konstantno pretili iz prekida.

Svoje šanse propustili su Mitrović, Maksimović i večeras izuzetno raspoloženi Živković. Šansa vredna pomena usledila je nakon centaršuta Živkovića, Mitrović je bio najviši u skoku uputio je udarac glavom, ali je golman protivnika uspeo da zaustavi njegov udarac.

Par minuta kasnije Živković je ponovo oprobao udarac, ali i ovog puta golman Šetkus je bio na visini zadatka.

Litvanci su retko prelazili na našu polovinu, pritisnuti našim napadima uglavnom su se grčevito branili i pretili iz kontre. Iz jednog munjevitog kontranapada lopta dolazi do Černiha koji je sam ispred Dmitrovića, ali šutira kraj gola.

Nastavili su se napadi Srbije. Umesto Rodića ušao je Kolarov i samo par minuta kasnije odlično je centrirao i pronašao Mitrovića koji glavom pogađa prečku.

Sjajnu šansu imala je Srbija da udvostruči prednost, ovog puta golman Černih je uspeo da zaustavi udarac Tadića iz jedanaesterca.

Umalo nije stigla kazna naše reprezentativce za propuštene šanse. U prvoj minuti nadoknade Sernas koristi proklizavanje Milenković, i uleće u kazneni prostor, ipak golman Dmitrović uspeva da uđe u njegov šut, lopta se odbija do Slivka, ali je i njegov pokušaj da pogodi gol bez golmana izblokiran.

Do kraja susreta nije bilo promene rezultata.

Srbija naredni meč igra u ponedeljak na stadionu Partizana, a protivnik je selekcija Rumunije (20.45).

Tok susreta:

22.35 - Kraj utakmice. Srbija savladala Litvaniju sa 1:0.

22.31 - Velika šansa za Litvaniju. Sernas koristi grešku Milenković, ali golman Dmitrović uspeva da uđe u njegov šut, lopta se odbila do Slivka, ali je i njegov udarac izblokiran.

22.23 - Penal za Srbiju. Međutim, golman Šetkus ovog puta čita udarac Tadića.

22.21 - Nova izmena, umesto Matića u igri je Saša Lukić.

22.19 - Centaršut Kolarova sa leve strane. Mitrović je ponovo najviši u skoku, ovog puta glavom pogađa prečku.

22.16 - Kolarov je zamenio Rodića.

22.15 - Prva prava prilika za Litvance u drugom poluvremenu. Munjevit kontranapad po levoj strani, lopta na suprotnom deli terena u kaznenom prostoru dolazi do Černiha koji je sam ispred našeg golmana, ali šutira kraj gola.

22.10 - Ponovo je šutirao Živković, ali je golman uspeo da ukroti njegov udarac. 

22.08 - Cetaršut Živkovića sa desne strane, Mitrović je najviši u skoku, ali golman Litvanaca uspeva da zaustavi njegov udarac glavom. 

22.06 - Šansa za Mitrovića, ali njegovo rvanje sa jednim odbrambenim igračem nije okarakterisano kao najstroža kazna.

22.04 - Šut Živkovića sa discance, ipak zamalo neprecizan.

21.47 - Rodić je šutirao sa oko deset metara iskosa sa leve strane, ali golman Litvanaca uspeo da uhvati loptu.

21.46 - Počelo je drugo poluvreme.

21.31 - Poluvreme. Litvanija - Srbija 0:1.

21.22 - GOOOL! Srbija vodi sa 1:0. Strelac je Tadić iz jedanaesterca. Igrao se 38. minut susreta.

21.21 - Penal za Srbiju. Tadić petom upošljava Mitrovića koji je oboren u kaznenom prostoru i sudija pokazuje na belu tačku.

21.13 - Šut Kuklisa, ipak, lopta odlazi kraj leve stative golmana Dmitrovića.

21.05 - Ponovo "orlovi" pogađaju sativu. Prekid na oko 35 metara izveo je Tadić, koji pronalazi Rodića, ovaj šutira i pogađa stativu.

21.01 - Nova šansa za Mitrovića, šutirao je sa ivice šesnaesterca, ipak golman Šetkus je uspeo da umiri njegov udarac.

20.56 - Naši su se oslobodili pritiska, uspostavili terensku ravnotežu i počeli da stvaraju prilike. Posle jedne polukontre Živković je pronašao Mitrovića u srcu šesnaesterca, ovaj je šutirao iz okreta, ali je pogodio stativu.

20.46 - Litvanci su prvi zapretili, već na startu meča su iskoristili lošu intervenciju naše odbrane. Šutirao je Černih, ali je golman Dmitrović bio na mestu i odlično intervenisao.

20.45 - Počeo je meč...

20.30 - Zagrevanje pred početak duela...

20.00 - Poznati su sastavi timova:

Litvanija: Šetkus, Baravikas, Žulpa, Jankauskas, Klimavičijus, Vaitkunas, Slivka, Verbickas, Kuklis, Novikovas, Černih.

Srbija: Dmitrović, Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić, Maksimović, Matić, Živković, Tadić, Kostić, Mitrović.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво