Mladi korak bliže EP, savladana Makedonija

Mlada reprezentacija Srbije (igrači do 21 godine) savladala je Makedoniju sa 2:1 (1:0) u meču sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine. Pobedom na „Karađorđu“ „orlići“ su nastavili uspešan niz u kvalifikacija i uz maksimalnih sedam pobeda putuju u Rusiju gde u utorak igraju protiv domaćina.

Izabranici Gorana Đorovića do sada imaju maksimalan učinak u kvalifikacijama, trijumfovali su u svih sedam dosadašnjih mečeva i imaju priliku da obezbede direktan plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Italiji i San Marinu. Srbija ima maksimalan 21 bod, pet više od narednog rivala Rusije.

Srbija je bila bolja u prvom poluvremenu. Konstantno je napadala stvarala šanse. Terensku inicijativi „orlići" su krunisali u 28. minutu. Nakon izvedenog kornera sa leve strane u kaznenom prostoru oboren je Jovanović. Neumoljiv sa bele tačke bio je Šaponjić.

Do poluvremena Šaponjić je imao još jednu stopostotnu šansu, ali se nije najbolje snašao ispred golmana gostiju.

U nastavku naša selekcija se koncentrisala na odbranu gola. Međutim, Makedonci uspevaju da stvore nekoliko izglednih prilika. U 64. minutu protivnik je stigao do izjednačenja. Posle jedne polukontre usledila je povratna lopta u kaznenom prostoru na koju je naleteo Konstadinov i smestio je u mrežu.

Srbija je ponovo preuzela inicijativu, a do pobedonosnog gola stigla je u 80. minutu. Posle prekida usledio je centaršut, u kaznenom prostoru odlično se snašao Ranđelović i glavom smestio loptu u nebranjeni deo mreže.

Do kraja meča beležimo još nekoliko polušansi na obe strane, ali nije bilo promene rezultata.

Naredni rival naše selekcije je Rusija, meč se igra u utorak u Nižnjem Novgorodu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи