Ronaldo preuzeo Valjadolid

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo Nazario de Lima postao je većinski vlasnik i predsednik španskog prvoligaša Real Valjadolida, saopšteno je na sajtu kluba.

Bivši napadač Barselone i Real Madrida kupio je 51% akcija kluba za 30 miliona evra, a na toj funkciji je nasledio Karlosa Suareza Suredu, koji će ostati u odboru kluba u toj ulozi.

Ronaldo je u januaru ove godine izrazio želju da kupi neki klub iz druge španske ili engleske lige, ali je ipak izabrao Valjadolid.

"Želimo da oformimo jak tim, kao i menadžment sa kojim ću zajedno donositi sve odluke. Ovo rukovodstvo će se definisati sa četiri reči: konkurentnost, transparentnost, revolucija i društvenost. Uz nas će ostati i doskorašnji predsednik kluba Karlos Suarez, koji će nam prijateljski pomagati", rekao je Ronaldo.

"U fudbalu sam prošao mnogo toga, od igrača do raznih funkcija. Za mene je fudbal strast, a zamislite tek ova nova uloga koliki je izazov za mene. Ovaj klub ima ogroman potencijal, a na nama je da ga iskoristimo", zaključio je Brazilac. 

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji koji je sa reprezentacijom Brazila osvojio dva puta Mundijal 1994. i 2002, ranije je već imao vlasništvo nad jednim americkim klubom Fort Lauderdale do njihovog gašenja 2016.

Ronaldo je u karijeri sa dosta uspeha nastupao za Real Madrid, Barselonu, Inter, Milan, PSV i dva kluba iz domovine Kruzeiro i Korintijens u kojem je završio svoju karijeru.

Za reprezentaciju Brazila zabeležio je 98 nastupa i postigao 62 gola.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво