Marin i Čaušić: "Dupla kruna" i da pomognemo ekipi da iznenadi u Ligi šampiona

Poslednja pojačanja Crvene zvezde Marko Marin i Goran Čaušić izjavili su da su došli da osvoje "duplu krunu" i da pomognu ekipi da iznenadi PSŽ, Napoli i Liverpul u Ligi šampiona.

Bivši nemački reprezentativac, doskorašnji član Olimpijakosa, potpisao je trogodišnji ugovor sa Zvezdom, kao i Čaušić, koji dolazi iz ruskog Arsenala, dok će Ričmond Boaći u utorak doći u Beograd.

"Mnogo sam srećan, ispunio mi se san od malih nogu. Nadam se da ću imati puno uspeha. Osećam pritisak, logično, ali to ne bi trebalo da bude problem", rekao je Marin na promociji na stadionu "Rajko Mitić".

Nekadašnji fudbaler Čelsija ističe da je Zvezdin kvalitet garancija u borbi za odbranu titule.

"Ako možemo, i da iznenadimo u jakoj grupi Lige šampiona. Lepo je igrati u velikim klubovima, ali Zvezda je nešto drugo, navijam za nju i biće drugačije sa emotivne strane", nada se Marin.

Otkrio je i da mu je ljubav prema Zvezdi preneo otac, kao i da je, kao mali, na video-kasetama gledao put crveno-belih ka tituli prvaka Evrope.

"Tata je navijač Zvezde zbog Džajića, mnogo ga je voleo, iako mi je deda bio partizanovac. Idol mi je bio Dejan Savićević, toliko sam ga puta gledao dok je igrao za Zvezdu", seća se Marin.

Zvezdin novajlija se prisetio i meča Srbije i Nemačke na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine i priznao da mu je bilo neobično da bude na "drugoj strani".

"Za mene je bilo mnogo emotivno, posebno kada sam video srpske zastave na tribinama. Lane (bivši reprezentativac Srbije Milan Jovanović, prim. aut.) mi je rekao da usporim i ne igram maksimalno", uz osmeh govori momak rođen u Bosanskoj Gradiški.

On se posebno raduje "večitom derbiju" na stadionu u Humskoj 22. septembra.

"Dobra sećanja me vraćaju u prošlu godinu na stadionu Partizana. Biće dosta drugačije nego sa Olimpijakosom, ali uveren sam da ćemo odigrati na najvišem nivou", ističe Marin.

Vezista Goran Čaušić posle šest godina ponovo je na Marakani, gde je i ponikao.

"Srećan sam što sam kod kuće, 12 godina sam bio ovde. Otišao sam na ne baš lep način, neke stvari nisu funkcionisale, ali ne bih se vraćao na to. Vratio sam se u najboljem trenutku, kada se igra Liga šampiona. Konkurencija je jaka, ali igramo na tri fronta i to je dobro", rekao je Čaušić.

On je optimista i da crveno-beli mogu da se nose sa Pari Sen Žermenom, Napolijem i Liverpulom u teškoj C grupi Lige šampiona.

"Daćemo maksimum, pa ćemo videti... Verujem da možemo protiv njih, da nije tako, ne bih ni dolazio. Cilj je 'dupla kruna'", kaže Čaušić, koji je sa trenerom Vladanom Milojevićem radio u omladincima Zvezde i na čije se insistiranje vratio.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska Marina i Čaušića.

"Čaušića smo hteli prošle godine, i sada u junu, verujem da će biti sjajno pojačanje. Posebno mi je drago kada vraćamo našu decu, Čaušića jako dobro poznajem. Marin je najveće ime koje je stiglo ovde, verovatno jedini koji je igrao i igraće za nemačku reprezentaciju", zaključio je on.

Mrkela je dodao da je glavni razlog dolaska pomenute trojke ulazak u Ligu šampiona.

"Teško da bismo u suprotnom finansijski ispratili transfere", kaže Mrkela.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво