Zvezda i Salcburg igrali bez golova, odluka pada u revanšu

Crvena zvezda – Salcburg 0:0. Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su bez golova sa Salcburgom u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona. Austrijski šampion imao više loptu u svom posedu, Zvezda imala bolje prilike. Odluka o učesniku Lige šampiona pašće u revanš meču, koji je na programu sledeće srede.

Crvena zvezda i Salcburg odigrali su bez golova u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona, što i jednima i drugima ostavlja nadu da posle revanša mogu da se dokopaju elitnog takmičenja.

Zvezda je propustila bolje šanse od gostiju iz Austrije, a najbolju Veljko Simić u finišu meča, kada mu je golman Salcburga Cican Stanković odbranio udarac iz povoljne situacije.

Salcburg je imao terensku inicijativu i mnogo veći posed lopte, ali izabranici Marka Rozea nisu uspeli u 90 minuta da stvore iole ozbiljniju priliku za gol.

Zvezda je prvo poluvreme odigrala zatvoreno, da bi u nastavku u nekoliko navrata ugrozila gol Stankovića, ali bez rezultata.

Navijače i stručni štab mogla bi da zabrine povreda kapitena Vujadina Savića, koji je igru napustio u poluvremenu zbog povrede.

Utakmica je odigrana pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić", pošto je Uefa kaznila Zvezdu zbog ponašanja navijača u prethodnim mečevima.

Prvo poluvreme dvomeča je završeno, a revanš je na programu sledeće srede u Salcburgu od 21.00.

U utorak su odigrana još dva meča plej-ofa za Ligu šampiona. PSV je u Belorusiji savladao ekipu Batea sa 3:2, dok su Benfika i PAOK u Lisabonu igrali 1:1.

Ovako je protekao meč na stadionu "Rajko Mitić": 

22.52 – Kraj meča, Zvezda – Salcburg 0:0.

22.49 – Istekao je 90. minut, igraće se još tri minuta nadoknade vremena.

22.48 – Još jedna dobra prilika za Zvezdu u finišu meča. Ponovo su crveno-beli napravili šansu posle kornera, Simić je šutirao, Stanković odbranio.

22.38 – Poslednja izmena u crveno-belim timu, umesto Stojiljkovića u igri je Dušan Jovančić.

22.28 – Dve velike prilike za Zvezdu u 70. minutu. Prvo je Degenek, posle kornera, šutirao glavom, Stanković intervenisao sa gol linije, da bi u nasztavku akcije Stojiljković šutirao preko gola.

22.18 – Druga izmena u timu Zvezde – umesto kafua u igri je Veljko Simić.

22.07 – Najbolja prilika na meču za Zvezdu u 49. minutu. Ben je šutirao sa 20-ak metara, lopšta odlazi tik pored Salcburgovog gola.

22.03 – Nastavljen je meč. Dve izmene u poluvremenu, Babić je u igri umesto Savića, dok je na rugoj strani Šlager zamenio Junuzovića.

21.47 – Poluvreme bez golova.

21.35 – Uglavnom se igra odvija između dva šesnaesterca. Salcburg ima više loptu u svom posedu, dok Zvezda svoju šansu traži iz kontranapada. Ipak, za sada su golmani bez posla.

21.13 – Miran početak utakmice, bez prilika pred oba gola.

21.01 – Počeo je meč.

20.45 – Ovako izgleda stadion "Rajko Mitić" uoči početka utakmice sa Salcburgom.

20.30 – Utakmica se igra pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić", a glavni sudija je Italijan Danijele Orsato.

20.10 – Za Zvezdu će večeras debitovati Brazilac Žonatan Kafu, dok u timu nema Holanđanina Ebesilija zbog povrede.

20.00 – Poznati su sastavi dve ekipe:

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Kafu, Ben, Radonjić i Stojiljković;

Salcburg: Stanković, Lajner, Ramaljo, Pongračić, Ulmer, Samaseku, Volf, Hajdara, Junuzović, Jabo i Dabur.

19.55 – Ovako izgleda svlačionica Crvene zvezde.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи