Austrijski mediji vide šansu za Salcburg, Dragović navija za Zvezdu

Austrijski mediji sa velikom pažnjom najavljuju meč Salcburga sa Crvenom zvezdom i ističu da tamošnji prvak ima velike šanse da prvi put izbori plasman u Ligu šampiona. Austrijski reprezentativac srpskog porekla Aleksandar Dragović poručuje da će navijati za Crvenu zvezdu.

Brojni listovi iz Austrije podsećaju da je Zvezda bila šampion Evrope 1991. godine, ali da se raspadom bivše Jugoslavije sve promenilo i da to više nije isti klub kao nekad.

Lokalni Viner cajtung navodi da tim Vladana Milojevića ne može da se uporedi sa trofejnom generacijom iz Barija, čiji su deo bile zvezde poput Dejana Savićevića, Darka Pančeva, Roberta Prosinečkog, Siniše Mihajlovića i drugih.

"Zvezda šest puta nije uspela da prođe kvalifikacije za Ligu šampiona, za razliku od najvećeg rivala Partizana, koji je dva puta igrao", naglašavaju Austrijanci.

I Kurir piše da su crveno-beli daleko od starog sjaja i da neuspesi u kvalifikacijama za Ligu šampiona podsećaju na Salcburg, koji takođe nikada nije bio u elitnom takmičenju.

Kronen cajtung piše da je recept za eliminaciju Crvene zvezde da se ponovi igra iz prošlosezonskog polufinala Lige Evrope protiv Marselja, kada je Salburg zaustavljen u produžecima, uz hrabru i kvalitetnu partiju.

U centru pažnje je i austrijski reprezentativac sa srpskim korenima Aleksandar Dragović, prema sopstvenom priznanju navijač Crvene zvezde i biće na njenoj strani protiv Salcburga.

"Deda mi je preneo ljubav prema Zvezdi, bio je veliki navijač kluba iz Beograda. Odrastao sam sa velikim entuzijazmom prema Zvezdi. Često sam gledao na TV-u derbije između Crvene zvezde i Partizana", otkriva Dragović, sadašnji član Bajer iz Leverkuzena.

Kako kaže, nema favorita u duelu austrijskog i srpskog šampiona.

"Ne vidim jasnog favorita, Salcburg ne bi smeo da pogreši i potceni Crvenu zvezdu. Srbi imaju kompaktan tim, primaju malo golova i poseduju individualni kvalitet", rekao je Dragović i dodao da je mana Zvezde što neće imati veliku podršku navijača zbog Uefine kazne.

Optimističan je i Oe24 sa naslovom "Salcburg ima velike šanse protiv Zvezde", kao i da bi dobar rezultat iz Beograda otvorio vrata "raja".

"Salcburg ima svih sedam pobeda ove sezone, uz gol-razliku 19:1", podseća se na sjajan skor, ali i izostavlja i da je Crvena zvezda sjajno počela sezonu sa osam trijumfa i dva remija u Evropi protiv timova koje je eliminisala (Spartaks, Spartak Trnava).

Prva utakmica plej-ofa za Ligu šampiona Crvena zvezda – Salcburg igra se večeras od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво