Hrabra Srbija peta u Evropi, ide na SP u Australiju

Reprezentacija Srbije u minifudbalu poražena je od Kazahstana sa 2:1 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva koje se održava u Kijevu. Ovim porazom naš tim je zauzeo peto mesto na Evropskom prvenstvu i obezbedio učešće na Svetskom šampionatu u Australiji naredne godine.

Tokom čitavog turnira veliku podršku našem timu davali su Igor Duljaj, pomoćni trener Šahtjora, Aleksandar Pantić štoper Dinama iz Kijeva i potencijalni reprezentativac Srbije, kao i konzul Ambasade Srbije u Ukrajini, gospodin Svetomir Todorović.

Našim igračima itekako je značila takva podrška sa tribina, a sam plasman u četvrtfinale je istorijski, prvi za naš minifudbal na četvrtom učešću na šampionatima Evrope.

Povrede su odlučile četvrtfinalni duel sa Kazahstanom. Naša reprezentacija igrala je znatno bolje i organizovanije od rivala, Guberinić, Tomčić i Celin stvarali su prilike za napadače Nikolu Pavlovića, Nebojšu Desnicu i najboljeg strelca Štokića, ali je naš tim propuštao šanse i nije krunisao bolju igru.

Kazahstan je bio šampion Evrope 2016. na šampionatu u Mađarskoj.

Ponajbolje prklike za Srbiju imao je defanzivac Đorđe Celin u prvom poluvremenu, fantastično je dva puta probio odbranu Kazahstana, ali je oba puta šutirao pored gola.

Usledila je kazna Kazahstanaca koji su zaigrali brže i organizovanije, stvorili su dve ozbiljne prilike u prvom delu igre i nakon promašaja naših igrača stekli prednost od 1:0.

Nedugo potom, u igru je ušao fenomenalni Stefan Radovanović koji je posle predivne asistencije Guberinića postigao i treći gol na turniru za konačnih 1:1 posle prvih 20 minuta.

Tri momenta koja su odlučila meč dogodila su se u prvom poluvremenu.

Najpre se povredio najbolji golman turnira, naš Marko Daković koji je obnovio povredu šake zbog koje je igrao pod inijekcijama.

Stameni Nemanja Srnoglavac je potom doživeo povredu ramena zbog koje nije takođe mogao da nastavi utakmicu, a onda se povredio i napadač Štokić tako da je Srbija bila desetkovana.

Vrlo dobri Siniša Milanov stao je umesto Dakovića na gol, odbranio nekoliko opasnih šuteva, ali za brzu igru Kazahstanaca sa nedovoljnim brojem igrača u rotaciji, Srbija nije imala rešenje i mogla da izdrži.

Primili smo gol na početku drugog poluvremena, potoma napravili žestok pritisak na rivala, Guberinić je sa markerom stao na gol kako bi smo dobili igrača više u polju, ali su se Kazahstanci odbranili iako su trpeli žestok pritisak u poslednjih pet minuta.

Ova selekcija Srbije otišla je stepenik dalje u odnosu na prethodna tri nastupa. 
Prvi put je naš tim ušao među osam najboljih i tako izborio plasman na Svestko prvenstvo koje će se održati u Australiji u Pertu naredne godine tokom septembra i oktobra. 
Biće to prvo učešće Srbije na Svetskom Kupu u mini fudbalu.

U polufinalu Evropskog prvenstva u Kijevu sastaju se:
Engleska - Češka
Rumunija - Kazahstan

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво