Kros: Ozil priča gluposti, ne postoji rasizam u Nemačkoj

Nemački fudbaler Toni Kros kritikovao je doskorašnjeg saigrača iz reprezentacije Mesuta Ozila zbog tvrdnji da je na svojoj koži osetio rasizam i nepoštovanje.

Ozil, prvak sveta sa Nemačkom u Brazilu 2014, odlučio je da se povuče iz državnog tima posle debakla i eliminacije u grupnoj fazi Mundijala u Rusiji i to nakon što se našao na udaru javnosti zbog slike sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

"Mesut je zaslužan igrač Nemačke i zaslužio je bolji odlazak. Međutim, način na koji je otišao nije častan. Delovi njegovog saopštenja upućeni su na pravu adresu, ali su ostali u senci velikog broja gluposti. Svi dobro znamo da rasizam u državnom timu i Savezu ne postoji", rekao je Kros za Bild.

Vezista Real Madrida, koji je osvojio tri uzastopne titule Lige šampiona, ne planira skorašnje povlačenje iz reprezentacije.

"Nastaviću put ka Evropskom prvenstvu 2020, postavio sam cilj da budemo daleko uspešniji. Pričao sam sa selektorom Levom, moramo da nađemo opciju za poneki odmor... Najvažnije mi je da me razume", zaključio je on.

Nemačku narednog meseca očekuje početak novoformirane Lige nacija i duel sa prvakom sveta Francuskom u Minhenu 6. septembra, kao i tri dana kasnije prijateljski meč sa Peruom.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара