FSS dogovorio izgradnju administrativnog centra

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije postigli su dogovor sa gradskim čelnicima o izgradnji administrativnog centra naše fudbalske organizacije na teritoriji glavnog grada.

U administrativnom centru Saveza bila bi, prema dogovoru, smeštena kompletna administracija FSS, kao i mnoga resorna udruženja i predstavnici raznih rangova takmičenja.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić izjavio je posle sastanka, koji je održan u Vladi Srbije, da je trenutno najbitnija stvar za organizaciju na čijem je čelu izgradnja trenažnog centra. "Svima je dobro poznato da je gradska vlast želela da nam pomogne prilikom izbora lokacije za izgradnju trening centra reprezentacije, ali je u ovom trenutku vreme naš najveći  problem", istakao je Karadžić i dodao da će, najverovatnije, kompleks terena namenjen za pripreme državnog tima biti izgrađen na teritoriji opštine Stara Pazova.

Planirani trening centar biće izgrađen u neposrednoj blizini autoputa, na lokaciji koja je udaljena 12 kilometara od izlaska iz Beograda.

Kuća fudbala će se graditi u Staroj Pazovi

Predstavnici nadležnih državnih i gradskih organa ponudili su Fudbalskom savezu Srbije lokaciju u Borči za izgradnju "Kuće fudbala" ali je, ipak, odlučeno da se objekat izgradi u Staroj Pazovi, objavljeno je na sajtu Saveza.  U saopštenju se navodi da je na sastanku u prostorijama Vlade Srbije Savezu predloženo da se sportski centar i "Kuća fudbala" izgrade na zemljištu u Borči, ali je problem nastao zbog činjenice da bi se sa izgradnjom počelo krajem 2009. godine, zbog pravne procedure.

Zbog toga je odlučeno da se objekti izgrade na zemljištu koje je ranije ponudila opština Stara Pazova, jer ne postoje otežavajuće okolnosti, ali i da je "najkorisnije za domaći fudbal da se centar podigne na severnom obodu Beograda".

"Stara Pazova je udaljena 12 kilometara od izlaska iz grada, a zemljište je sa svakog aspekta u funkciji i sve ukazuje da se zahtevna procedura može završiti do kraja ove, što bi omogućilo početak radova u prvom delu 2009. godine", navodi se.  Takođe, saopšteno je i da je postignut dogovor da gradska vlada tokom naredne godine predloži lokaciju u Beogradu, na kojoj će se izgraditi administrativni centar Saveza.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи