Kepa Arizabalaga, novi najskuplji golman na svetu!

Španac Kepa Arizabalaga postaće najskuplje plaćeni golman u istoriji fudbala jer je Čelsi aktivirao otkupnu klauzulu od 80 miliona evra iz ugovora Atletik Bilbaa. Čelsi se tu neće zaustaviti, Kovačić stigao na preglede, Fekir za kraj prelaznog roka.

Lis As javlja da je Kepa otputovao u London da kompletira transfer i sruši rekord Brazilca Alisona Bekera, koga je Liverpul u julu platio 75 miliona Romi.

Istovremeno, Čelsi ostaje bez prvog čuvara mreže Tiba Kurtoe zato što je blizu da se sklopi posao sa Real Madridom za 35 miliona.

Belgijanac, zvanično najbolji golman Mundijala u Rusiji, nije trenirao prethodna dva dana baš zbog insistiranja na prelasku u Madrid, gde je sa velikim uspehom branio za Atletiko.

Kurtoi ističe ugovor sledećeg leta, pa je Čelsi primoran da ga pusti i zaradi kakav-takav novac od obeštećenja.

Čelsi se tu neće zaustaviti, već pokušava u velikom stilu da završi letnji prelazni rok. 

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić napustio je Real Madrid i doputovao u London na preglede.

Ukoliko sve prođe kako se očekuje, Kovačić će potpisati pozajmicu sa obaveznim otkupom na kraju sezone.

Kovačić je tri godine bio član Reala, osvojio je isto toliko trofeja Lige šampiona, ali je uglavnom bio rezerva i zato je odlučio da potraži novi izazov.

Čelsi ima još jednu metu, ali je taj transfer "na dugačkom štapu" - osvajač svetske titule sa Francuskom, fudbaler Liona Nabil Fekir.

Fekir je ppočetkom leta bio jednom nogom već u Liverpulu, ali su pregovori klubova propali kada se sve činilo završenim.

Njegov saigrač iz reprezentacije Olivije Žiru i Belgijanac Eden Azar ga nagovaraju da im se pridruži i obuče dres "plavaca".

"Pričao sam sa Fekirom kada mu je propao transfer u Liverpul. Rekao sam mu sve o Čelsiju, čak ga je i Azar pozvao. Voleli bismo kada bi došao kod nas, sjajan je fudbaler, ali ne znam šta će se desiti", rekao je Žiru.

Prelazni rok u Engleskoj završava se sutra u ponoć, tako da će do tada biti sve poznato.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво