Dalić još nije odlučio da li ostaje na klupi Hrvatske

Iako kaže da je ranije odlučio da podnese ostavku posle Mundijala u Rusiji, selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić rekao je da još nije odulučio da li će to i učiniti.

Pred Hrvatskom je nastup u novom takmičenju, Ligi nacija, u kojem prvu utakmicu igra 11. septembra protiv Španije. Pre toga fudbalere Hrvatske očekuje prijateljska utakmica protiv Portugalije.

U Hrvatskom fudbalskom savezu tvrde da je Dalić selektor do 2020. godine, a spremni su da razgovaraju sa njim i ponude mu veću platu kako bi ostao na klupi, navodi portal Indeks.

Dalić kaže da on ne zakazuje okupljanja i da je to zadatak Saveza.

"Nisam ni razmišljao o utakmici s Portugalijom. Sada je idealan trenutak da odem", dodaje Dalić. Navodi da je tu odluku zajedno sa svojom porodicom doneo još posle američke turneje uoči Mundijala u Rusiji.

Napominje da se predomislio posle srebra na Svetskom prvenstvu u Rusiji i spektakularnog dočeka.

"Ali, dolaskom u Zagreb, kada sam video doček, tu svoju odluku moram da preispitam. Zbog tih običnih ljudi, koji su mi najvažniji, zbog tih emocija...Pitam se: imam li ja sada pravo te ljude da izneverim?" rekao je Dalić, prenosi Indeks navode Večernjeg lista.

Prema njegovim rečima, stručni štab je morao da sastavlja mesecima, iako je rekao da u njemu želi nekadašnjeg reprezentativca Dražena Ladića, kojem deo ljudi u HNS-u nije bio sklon.

Posebno mu je zasmetalo što su ga nakon turneje u SAD hteli da ga smene, smetale su mu i javne kritike s drugih strana, a kaže da ne želi sebi da dopusti da ga ponovo neko smenjuje.

Napomenuo je, međutim, da ne misli na predsednika Saveza Davora Šukera, čiju je podršku imao, nego na ljude oko njega.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво