Anri prelomio, napustio Skaj zarad trenerskog posla

Legendarni francuski fudbaler Tijeri Anri, oldučio je da napusti Skaj Sport i posveti se svojoj trenerskoj karijeri u nadi da postane glavni trener.

Anri je nakon fudbalske, uplivao u televizijske vode, pa je bio stručni konsultant na televiziji Skaj Sport četiri godine.

Francuz je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu bio pomoćni trener selekcije Belgije, koja je osvojila treće mesto na Mundijalu.

Anri je posebno radio sa napadačima i ofanzivnim igračima Belgije, što se pokazalo uspešnim i što je stvoreno zadovoljstvo na obe strane.

"Uz dosta tuge moram da saopštim svoju odluku da napustim Skaj Sport, kako bih više vremena provodio na terenu i posvetio svu pažnju na putu da ostvarim moj cilj. Protekle četiri godine sam stekao neverovatna iskustva u trenerskom poslu i ta iskustva su me učinila odlučnijim u odluci da postanem glavni trener", napisao je na Tviteru Anri.

Tokom karijere, "Titi" je nastupao za Monako, Juventus, Arsenal, Barselonu i Njujork Red Bulse.

Četrdesetogodišnji Francuz najbolji je strelac u istoriji Arsenala sa 228 golova, a sa engleskom ekipom osvojio je dve premijer lige i isto toliko FA Kupa, dok je sa Barselonom uspeo da osvoji Ligu šampiona i dve Premijer lige.

Sa reprezentacijom Francuske bio je svetski šampion 1998. godine, a evropski dve godine kasnije. 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво