Partizan, Radnički i Spartak startuju u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Fudbaleri Partizana, niškog Radničkog i subotičkog Spartaka kreću u pohod ka grupnoj fazi Lige Evrope. Prenos duela između Partizana i Rudara iz Pljevalja je od 20.15 na Prvom programu RTS-a, dok utakmicu iz Niša možete pratiti na Drugom programu od 21.00.

Crno-beli svoju evropsku kampanju počinju u Nikšiću protiv ekipe Rudara iz Pljevalja, a taj meč počinje u 20.15.

Osvajač Kupa Srbije je favorit u ovom meču i ukupno gledano, ali će tu prednost koju ima na papiru morati da prenese i na teren.

"Došli smo u Nikšić da započnemo evropsko putešestvije. Očekuje nas težak meč, ali sigurno da ćemo sve učiniti da prođemo dalje, jer imamo velike ambicije ove sezone. Imamo dobru ekipu, možemo da napravimo ozbiljne stvari u Evropi, pa ćemo učiniti sve da napravimo dobar rezultat već ovde protiv Rudara", rekao je trener Miroslav Đukić pred meč.

Prošle sezone crno beli su stigli do šesnaestine finala i ambicije su ove sezone iste. Tim je umnogome izmenjen. Novi adut Miroslava Đukića su napadači Rikardo i Nikolić, defanzivci Enake i Valijante. 

Duel Partizana i Rudara igra se od 20.15 časova a prenos je na Prvom programu RTS-a. 

Trideset minuta kasnije u Novom Sadu počeće utakmica između subotičkog Spartaka i Kolerajna iz Severne Irske.

Subotičani su nakon odličnih igara prošle sezone izborili plasman u Evropu, a sada žele da to i opravdaju i meč protiv severnih Iraca je odlična prilika za to. 

Šef struke Vladimir Gaćinović plavo-belih ističe da ova utakmica ima izuzetno veliki značaj za njih.

"Nemamo baš svaki dan priliku da igramo u Ligi Evrope. Očekuje nas protivnik koji igru bazira na puno duela i trke, fizički su jaki, igraju u visokom ritmu, do fanatičnosti su borbeni. Osvojili su Kup prošle sezone, bili vicešampioni i imaju iskustva igranja evropskih utakmica pošto su sedam-osam puta su već igrali kvalifikacije. Međutim, mi se okrećemo našoj igri. U pripremnom periodu smo se brinuli o našim stvarima, da ukomponujemo ekipu. Kada se pravi novi tim potrebno je vreme da to legne na svoje mesto. Nadam se da smo na dobrom putu, sigurno da ćemo neke stvari probati da nadomestimo fanatičnom borbom i disciplinom, za svaku loptu, na svakom delu terena. Ne menjamo stil igre, igraćemo napadački a tako će biti i protiv rivala iz Evrope", poručio je on.

U 21.00 igra se meč u Nišu, gde Radnički na svom povratku u evro-kupove igra protiv Gzire sa Malte. Prenos meča je na Drugom programu RTS-a.

Interesovanje za ovaj meč u gradu je veliko i očekuje se da "Real sa Nišave" ima podršku dobro ispunjenog stadiona Čair. Što se terena tiče, tu je ekipa Nenada Lalatovića blagi favorit.

"Moji igrači i ja smo svesni istorijskog značaja ove utakmice. Znamo da je Niš na nju čekao punih 35 godina i zato očekujemo da ćemo uz sebe imati 10 do 15 hiljada navijača. Jasno poručujemo da nam je cilj plasman u sledeće kolo kvalifikacija", rekao je Lalatović.

O protivniku je rekao:

"Nisu naivni. Imaju vrhunskog golgetera Okojea, koji je prosale sezone postigao 30 golova. Njihova 'desetka' Koen je najbolji igrač Malte. Imaju dvojicu Brazilaca, nedavno su angažovali fudbalera iz Serije A, iz Kjeva. Sve su to činjenice, ali ja ponavljam da verujem u moje momke i u prolaz dalje", zaključio je Lalatović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи