Zvezda kreće u pohod na Ligu šampiona, letonski Spartaks prva prepreka

Fudbaleri srpskog šampiona Crvene zvezde igraju od 18 časova u Rigi protiv letonskog Spartaksa meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Od osnivanja novog formata 1992. godine, crveno-beli nikada nisu bili učesnici grupne faze Lige šampiona, ali izabranici trenera Vladana Milojevića, kao što su prošle sezone pomerali granice u Ligi Evrope, isto će pokušati sada u elitnom takmičenju.

Pred put u Letoniju ekipa je ostala bez najboljeg strelca Aleksandra Pešića, koji je otišao u saudijski El Itihad za 4,2 miliona evra, ali Milojević podseća da je zamena spremna u vidu Nikole Stojiljkovića i to u trenutku kada se spekuliše o povratku na pozajmicu Ričmonda Boaćija iz Kine.

"Pričao sam da je prelazni rok 'živ', planski smo radili i Pešić je imao dozvolu da ode. Reagovali smo dolascima da ne bismo došli u lošu situaciju... Uvek imamo plan B, C i prilagodićemo se", rekao je Milojević na konferenciji za medije u Rigi, a prenosi Tanjug.

Milojević dodaje da nikada nije kalkulisao, pa neće ni protiv Spartaksa.

"Nadam se da ćemo odigrati dosta evropskih utakmica u novoj sezoni. Spartaks je šampion Letonije, trkački dosta dobra ekipa, za respekt. Poštujemo ih, kao i sve rivale do sada, i očekujem dve dobre utakmice. Daćemo sve od sebe, uz maksimalnu motivaciju i koncentraciju", istakao je trener crveno-belih.

Problem srpskom prvaku predstavlja povreda Slavoljuba Srnića i zato je ostao u Beogradu, ali bez obzira na to, Zvezdi pripada uloga favorita.

Utakmica između Spartaksa i Crvene zvezde igra se od 18 sati na stadionu Skonta u Rigi.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи