Milojević: Nije nas poremetio Pešićev odlazak

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da ekipu nije poremetio odlazak Aleksandra Pešića pred duel sa Spartaksom na startu kvalifikacija za Ligu šampiona i poručio da je veoma motivisana da ostvari pobedu u Rigi.

Najbolji strelac crveno-belih u prošloj sezoni nije otputovao u Letoniju, već na završne pregovore sa saudijskim Al Itihadom u transferu vrednom 4,2 miliona evra, a Milojević podseća da je klub bio spreman i da je zato doveo Nikolu Stojiljkovića.

"Pričao sam da je prelazni rok "živ", planski smo radili i Pešić je imao dozvolu da ode. Reagovali smo dolascima da ne bismo došli u lošu situaciju. Uvek imamo plan B i C i prilagodićemo se", rekao je Milojević na konferenciji za medije u Rigi.

Pred zvanični start u sezoni, Milojević dodaje da nikada nije kalkulisao, pa neće ni protiv Spartaksa.

"Nadam se da ćemo odigrati dosta evropskih utakmica u novoj sezoni. Spataks je šampion Letonije, trkački dosta dobra i ekipa za respekt. Poštujemo ih, kao i sve rivale do sada, i očekujem dve dobre utakmice. Daćemo sve od sebe, uz maksimalnu motivaciju i koncentraciju".

Novinari su podsetili Milojevića da Crvena zvezda nikada nije izborila plasman od osnivanja novog formata Lige šampiona i da mu se sada pruža prilika da ispiše istoriju.

"Ne možemo da pričamo o tome i da se vezujemo za istoriju. Nisam čovek koji pravi velike planove, težak je novi format, isto i za ostale timove, a biće i teži. Ovo je novo takmičenje", rekao je Milojević.

Prema njegovim rečima, dobro je upoznat sa sastavom Spartaksa.

"Dosta poznajem fudbal u Letoniji, čovek sam iz fudbala i ne postoji zemlja da je ne pratim. Igrala je i Zvezda protiv Ventspilsa. Fudbal nije broj jedan u Letoniji, drugi sportovi imaju prednost", kaže trener crveno belih.

Utakmica između Spartaksa i Crvene zvezde igra se u sredu od 18 sati na stadionu Skonta u Rigi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво