Đukić: Favoriti smo protiv Rudara, Delibašić će pomoći

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić preuzeo je ulogu favorita protiv crnogorskog Rudara, ali i upozorio da njegova ekipa na terenu to mora da potvrdi i prođe u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Rudar je ekipa sa naših prostora, neće biti lako, isti je mentalitet. Oni su tvrdi i nezgodni, a mi smo favoriti na papiru i pokušaćemo da prođemo dalje. Partizanu treba Liga Evrope zbog promocije kluba, vrednosti igrača i finansijske injekcije", rekao je Đukić novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

"Ne znam kakvi su uslovi u Crnoj Gori, prilagodićemo se jer nam je bitan prolaz", naglasio je trener Partizana.

Kako je dodao, u pripremi tog duela crno-belima će pomoći bivši fudbaler Andrija Delibašić, koji je doskoro bio pomoćni trener Đukiću.

Đukić je analizirao poslednja pojačanja Partizana, napadače Rikarda Gomesa i Nemanju Nikolića, ali i potvrdio da je blizu transfera španskog defanzivca Marka Valijentea.

"Gomes i Nikolić mogu da donesu efikasnost, oni su gol-igrači. Pored toga, Nikolić je raznovrstan, može da igra i između linija, u sredini i u napadu. Valijente? Španac je blizu dolaska, ali ne bih puno pričao dok se ne završi posao", rekao je Đukić.

Dodao je da najskuplje pojačanje u istoriji Partizana Sejduba Suma dobro radi i da će pokušati da ga iskoristi.

Janković, Zdjelar i Nikolić: "Dupla kruna" glavni cilj

Fudbaleri Partizana Saša Zdjelar, Marko Janković i Nemanja Nikolić poručili su da je glavni cilj u novoj sezoni osvajanje "duple krune".

"Kreće nova sezona, prošla je bila odlična i sve manje od toga biće neuspeh. Ipak, sada idemo što bolje da se spremimo, 'dupla kruna' je cilj, ali je i Evropa bitna", rekao je Janković novinarima.

Crnogorski reprezentativac priznao je da nema previše informacija o prvom protivniku Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, iako je Rudar iz njegove domovine.

"Ne znam puno o Rudaru iz Pljevalja, znam neke igrače površno. Ima vremena da ih analiziramo. Favoriti smo, ali su to najteži mečevi i treba da se spremimo", naveo je Janković.

Vezista Saša Zdjelar veruje u uspešnu sezonu i povratak titule u Humsku.

"Ciljevi su uvek isti, 'dupla kruna', dok je Liga Evrope postala obavezna. Sada je lakše, duže smo na okupu i znamo zahteve trenera Đukića", rekao je Zdjelar, koji je rekao da ne prati Crvenu zvezdu.

Pojačanje iz subotičkog Spartaka Nemanja Nikolić optimista je pred duel sa Rudarom.

"Rudar znam, igrao sam u Grblju i upoznat sam sa ekipama iz Crne Gore. Zaslužuju respekt, ali mi smo Partizan i optimista sam", poručio je Nikolić.

Nikolić je uveren da će moći da se izbori sa pritiskom igranja u Partizanu i da mu u prilagođavanju puno pomaže Đorđe Ivanović, koji je zimus isto prešao iz Spartaka.

"Postoji razlika između Spartaka i Partizana u radu. Partizan je evropski klub, traže se visoki zahtevi... Nadam se da ću opravdati očekivanja, verujem u 'duplu krunu' i grupnu fazu Lige Evrope", navodi Nikolić, uz reči da je Rikardo Gomes odličan igrač i da dobro sarađuju.

Prvi meč između Rudara i Partizana igra se u Pljevljima 12. jula, dok je revanš sedam dana kasnije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи