Ventura: Bio sam vreća za udaranje

Italijanski trener Đanpjero Ventura smatra da je morao ranije da podnese ostavku na mesto selektora Azura, pre nego što su ostali bez Mundijala posle šest decenija, ali tvrdi da je sva krivica nepošteno svaljena na njega.

Italijani su eliminisani od Švedske u baražu za Svetsko prvenstvo u Rusiji, posle čega je Ventura dobio otkaz i označen kao najveći krivac za debakl.

"U fudbalu sam 35 godina i nikada nisam bio umešan u sportsku politiku. Nisam bio deo sistema, uvek mi je bilo bitnije da uložim trud, nego obećanja. Bio sam na čelu najstarijeg italijanskog tima u poslednjih 50 godina, a onda sam pružio šansu čak 14 debitanata. Verujem da bismo bili uspešni na Svetskom prvenstvu, zajedno sa tim mladim igračima", rekao je Ventura za Gazetu delo Sport.

Bivši trener Torina ističe da je sve bilo u redu do poraza od Španije (3:0) u kvalifikacijama kada se našio na meti kritika.

"Do Španije imali smo sedam pobeda i dva remija, a onda je počelo rušenje bez presedana. Postao sam krivac svega loše, sve je bila moja odgovornost... Ventura je pogodio stativu, Ventura je promašio gol, Ventura je oduzeo Italiji Svetsko prvenstvo... Postao sam vreća za udaranje", kaže on.

Ventura, ipak, smatra da su Italijani morali da izbore mesto na planetarnom šampionatu u Rusiji.

"U teškim momentima osećao sa snažnu pripadnost reprezentaciji. I pored svega, verujem da smo mogli da se plasiramo u Rusiju. Naravno, moja najveća greška je što ranije nisam podneo ostavku", aludirao je Ventura na poraz od Švedske u Stokholmu 1:0, pre revanša baraža.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво