Fudbalskom sudiji ukinut pritvor, brani se sa slobode

Viši sud u Novom Sadu ukinuo je pritvor fudbalskom sudiji Srđanu Obradoviću, osumnjičenom da je na fudbalskoj utakmici u Subotici između domaćina Spartaka i niškog Radničkog, favorizovao domaći tim. Portparol suda Ivana Karapandžić precizirala je za Tanjug da je Obradoviću ukinut pritvor, jer su prestali razlozi zbog kojih mu je pritvor bio određen, s obzirom da su u istrazi ispitani svi predloženi svedoci.

Obradović je u pritvoru bio nepun mesec, a u daljem toku postupka će se braniti sa slobode.
Protiv njega je u toku istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja koju sprovodi Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Obradović se tereti da je na fudbalskoj utakmici u Subotici, između Spartaka i niškog Radničkog, iskorišćavanjem svog službenog položaja favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika u direktnom duelu za izlazak u Evropu.

Obradović je na pomenutom meču dosudio, prema oceni sportskih medija, "skandalozan" penal od dva za Spartak i napravio još jednu u nizu grešaka, među kojima je najpoznatija ona iz 153. večitog derbija kada je priznao gol Zvezdi nakon što je Džon Ruiz asistirao "iz auta" za gol.

Zato je reagovao i prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza i uputio zahtev Sudijskoj komisiji da se arbitar Obradović drastično kazni i skine sa liste sudija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи