Real prvak Evrope, Bejl junak

Fudbaleri madridskog Reala savladali su ekipu Liveprula sa 3:1 u finalu Lige šampiona u Kijevu i treći put zaredom postali klupski evropski prvaci. Heroj finalne utakmice bio je Velšanin Geret Bejl, koji je ušao sa klupe i postigao dva spektakularna pogotka. Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić i njegovi pomoćnici delili su pravdu bez greške.

Real je potvrdio dominaciju u elitnom takmičenju i ispisao nove stranice istorije fudbala.

Madriđani su osvojili treću uzastopnu, a 13. ukupno titulu Lige šampiona. Zinedin Zidan je postao je prvi trener sa tri uzastopne titule, a Real je prvi klub koji je objedinio titule prvaka Evrope u fudbalu i košarci.

Strelci za Real bili su Benzema u 51. i Bejl u 64. i 84. minutu. Jedini gol za Liveprul postigao je Mane u 55. minutu meča.

Liverpul je bolje otvorio meč i bio bolji rival u prvom poluvremenu. Ređale su se opasnosti ispred gola Navasa, ali je odbrana Reala, na čelu sa kostarikanskim golmanom bila na visini zadatka.

Prvi deo utakmice obeležile su dve povrede, koje su možda i prelomile meč. Teren su u suzama napustili Salah i Karvahal.

Drugo poluvreme donelo je sva uzbuđenja koja su nedostajala u prvom, pa i pregršt golova i prilika.

Liverpulova odbrana je polako počela da gubi koncentraciju, što se moglo primetiti nakon prečke koju je pogodio Isko.

Prvi gol delo je Lukasa Karijusa, iako je strelac bio Karim Benzema u 51. minutu. Golman Liverpula rukom je hteo da uposli nekog od svojih defanzivaca, ali je pogodio napadača Reala, a lopta je ušla u gol.

Ipak nadu Liverpulovim navijačima vratio je odlični Mane samo četiri minuta kasnije golom nakon kornera.

Na scenu u završnici meča stupa heroj Reala u finalu Geret Bejl, koji ulazi u igru 62. a već u 64. minutu spektakularnim "makazicama" dovodi Real u vođstvo.

Isti igrač stavlja tačku na meč u 84. minutu, nakon još jedne blago rečeno kritične reakcije golmana Liveprula, nakon "projektila" Bejla sa distance. 

Srpski sudija Milorad Mažić gotovo bez greške vodio je najtežu i najbitniju utakmicu takmičenja i potvrdio da je u ovom trenutku jedan od najboljih svetskih arbitara. 

Ovako je protekao finalni meč:

22.37 – Kraj meča, Real je novi-stari šampion Evrope, nakon pobede od 3:1 protiv Liveprula.

22.28 – GOOOOL! Bejl postiže još jedan gol u 84. minutu, Real vodi sa 3:1. Sjajan udarac Bejla sa velike distance, ali još jednom katastrofalna reakcija Karijusa. 

22.15 – Mane pogađa stativu u 70. minutu. Vajnaldum je dobro prošao, odložio loptu za Manea, koji slabijom levom nogom pogađa stativu.

22.08 – GOOOOL! Bejl u 64. minutu dovodi Real u prednost. Spektakularne "makazice" Bejla nakon centaršuta Marsela. Velšanin je na terenu proveo samo par minuta pre nego što je postigao jedan od najlepših golova u istoriji finala Lige šampiona.

22.07 – Geret Bejl ulazi na teren umesto Iska u 62. minutu.

22.00 – GOOOL! Mane u 55. minutu donosi izjendačenje. Milner je izveo korner, Lovren je spustio loptu glavom u petercu Reala, a tamo se najbolje snašao Mane koji ju je ubacio u mrežu.

21.55 – GOOOL! Katastrofalna greška Karijusa, Benzema to kažnjava i dovodi Real u vođstvo u 51. minutu.

21.52 – Isko pogađa prečku u 48. minutu. Velika greška odbrane Liveprula, lopta se odbila do Iska, koji pogađa prečku.

21.50 – Nastavljen je meč.

21.34 – Nakon udarca Benezeme koji je završio pored gola, sudija Mažić svira kraj prvog poluvremena.

21.38 – Poništen gol Reala zbog ofsajda. Odličan skok Ronalda nakon centaršuta Naća, sjajno reaguje Karijus, Benzema natrčava na odbitak i postiže gol, ali se nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

21.21 – Dani Karvahal takođe napupta teren, verovatno zbog povrede zadnje lože. U 36. minutu umesto njega na terenu je Naćo.

21.15 – Zbog povrede ramena u duelu sa Ramosom, najbolji igrač Liverpula Salah napušta teren u 30. minutu. Umesto njega na terenu je Lalana.

21.08 – Navas sjajno brani šut Arnolda, pre toga izblokiran je bio Firmino koji je bio u solidnoj poziciji nakon prodora Robertsona.

21.01 – Ponovo je u nekoliko navrata pretio Liverpul, ali bez konkretne šanse, dok je sa druge strane Ronaldo pretio po gol Karijusa, ali šutirao preko gola Liveprula.

20.55 – Liverpul konkretniji nakon deset minuta igre. Engleski tim je stvorio par opasnih situacija u šesnaestercu Reala, ali su dobro reagovali Navas i Modrić.

20.45 – Počelo je finale Lige šampiona u Kijevu.

20.15 – Glavni sudija meča je srpski arbitar Milorad Mažić, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Kijevu, uslovi za igru su više nego dobri i sve je spremno za početak utakmice.

20.00 – Poznati su sastavi finalista:

Sastav Reala: Navas, Karvahal, Varan, Ramos, Marselo, Kasemiro, Modrić, Kros, Isko, Ronaldo, Benzema.

Sastav Liverpula: Karijus, Aleksander-Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson, Henderson, Milner, Vajnaldum, Salah, Mane, Firmino.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво