RTS u Kijevu: Mijatović favorizuje Real, Mažić spreman za izazov

Kijev je ovih dana prestonica fudbala, pošto se u glavnom gradu Ukrajine održava finale Lige šampiona. Real brani trofej, dok je izazivač Liverpul. Utakmicu će suditi Milorad Mažić, a na tribinama će biti i nekadašnji reprezentativac naše zemlje Predrag Mijatović, koji je neposredno pred početak Dnevnika dao izjavu za RTS.

Više od 100.000 gostiju očekuje se u glavnom gradu Ukrajine. Razlog – finale Lige šampiona. Bio je jedan teži incident kada je grupa Ukrajinaca napala navijače Liverpula. Ima problema i u transportu, ali te dve stvari ne remete atmosferu pred odlučujući, najvažniji i najveći meč klupskog sporta na Starom kontinentu.

Atmosferi doprinose i bivše fudbalske zvezde koje su u gradu. Robi Fauler, Stiv Mekmanaman, Viktor Baija, Mičel Salgado, Marko Materaci, Davor Šuker, Andrej Ševčenko, koji je ambasador finala Lige šampiona, pogotovo što su oni značajno uticali na popularnost igre i na popularnost ovog takmičenja.

"Kao što znate, ja sam uvek optimista i mislim da je Real favorit u ovom finalu. Iskustvo koje ima ovaj tim, s obzirom na to da im je ovo treće uzastopno finale, daje im pravo da se smatraju favoritima. Ovo mi se finale najmanje sviđa od svih koje smo imali u poslednje četiri godine. Liverpul je jako nezgodna ekipa. Najmanje mi se sviđa ovo finale. Daj bože da nisam u pravu", izjavio je Mijatović.

Finale će suditi Milorad Mažić sa saradnicima iz Srbije. Oni imaju veliko iskustvo. U ovom sastavu njih šestorica sudili su više od 50 međunarodnih utakmica. Koliko su bili posvećeni ovom cilju, koliko su bili posvećeni želji da sude finale Lige šampiona, govori podatak da su na početku sezone stavili na svoje telefone logo sa finalne utakmice u Kijevu. Očekuje se da će utakmicu iz Kijeva uživo preko TV ekrana i društvenih mreža posmatrati više od 350 miliona ljudi.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи