I protivnici žele Gerera u Rusiji

Kapiteni rivala Perua na Svetskom prvenstvu, Francuz Ugo Ljoris, Danac Simon Kjer i Mile Jedinak iz Australije, poslali su molbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji da ukine suspenziju i dozvoli Paulu Gereru da nastupi na Mundijalu u Rusiji.

Gerero je pao na kokain na doping-testu prošlog oktobra i dobio zabranu od 14 meseci van fudbala, ali su protivnici Perua u grupnoj fazi na SP zatražili "privremeni prekid kazne", samo dok traje turnir.

U pismu koje je objavio Sindikat fudbalera - FIFPro, traži se saosećanje za Gerera kako bi sa kapitenskom trakom predovio ekipu u Rusiji, prvom nastupu Perua na Mundijalu posle 36 godina.

Iskusni 34-godišnji napadač Flamenga prvobitno je kažnjen sa godinu dana suspenzije, FIFA je prepolovila zabranu, ali je Sud za sportsku arbitražu (CAS) povećao na 14 meseci.

Gerero je bio najbolji peruanski fudbaler u južnoameričkim kvalifikacijama sa pet golova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се