Preminuo Dušan Trbojević

Dušan Trbojević, popularni Čika Trba, trener koji je oblikovao najveće talente Partizanove škole fudbala, preminuo je u 66. godini u Beogradu.

Trbojević je, kao trener sa veoma dugim stažom u Partizanovoj školi fudbala, otkrio mnoge mlade fudbalere koji su kasnije izgradili impozantne karijere, igrajući u prvom timu crno-belih, a potom uglavnom i u inostranstvu.

Praktično legendarni status među navijačima kluba iz Humske ulice stekao je radeći u generaciji fudbalera rođenih 1986. godine, koji su, u svojoj starosnoj kategoriji, bili toliko nadmoćni na prostorima tadašnje Jugoslavije da se o njima u fudbalskim krugovima i dalje priča.

Međutim, to nije bilo sve, pošto je Trbojević bio specifičan i po veoma isključivim stavovima po, za nekog možda, banalnim pitanjima. Zabranjivao je mladim fudbalerima da nose crvene kopačke (čak bi im i zabranjivao da treniraju ako se sa takovim kopačkama pojave), a uvek je sa dozom ponosa naglašavao da ne jede paradajz zbog njegove boje.

Od generacija sa kojima je radio, posle pomenute, posebno se ističe ona u kojoj su igrali fudbaleri rođeni 1991. godine (Adem Ljajić je, između ostalih, tu igrao).

Trbojević je svoj fudbalski put započeo kao pionir u Partizanu 17. oktobra 1966. godine i kroz staž u mlađim selekcijama osvajao je domaće i inostrane trofeje, a bio je i jedan od najboljih strelaca u mlađim kategorijama toga doba kao izraziti špic igrač (66 golova u jednoj sezoni).

Po završetku omladinskog staža, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa crno-belima 23. jula 1971. i odigrao pet utakmica, da bi 1972. godine bio na pozajmici u Dinamu iz Vranja i kasnije u zlatnoj generaciji IMT-a.

Karijeru sportskog radnika započeo je po završetku igračke karijere u Omladinskoj školi Partizana, gde je na poziv Vladice Kovačevića i Nedeljka Kostića najpre godinama radio kao trener nekoliko selekcija, da bi klub procenio da na mestu skauta može najviše da pruži i postavljen je na tu poziciju.

U poslednjih nekoliko godina, s obzirom na to da se našao na poraženoj strani u zloglasnoj borbi za vlast u Partizanu, nije bio deo kluba iz Humske.

Vreme i mesto sahrane preminulog biće naknadno objavljeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи