Sudiji Obradoviću određen pritvor do 30 dana

Viši sud u Novom Sadu odredio je, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana fudbalskom sudiji Srđanu Obradoviću, koji je osumnjičen da je na fudbalskoj utakmici u Subotici između domaćina Spartaka i niškog Radničkog, favorizovao domaći tim.

Portparol suda Ivana Karapandžić precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je Obradoviću odredio pritvor zbog opasnosti od mogućeg uticanja na svedoke.

Protiv njega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Obradović se tereti da je na fudbalskoj utakmici u Subotici, između Spartaka i niškog Radničkog, favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika u direktnom duelu za izlazak u Evropu.

Obradović je na pomenutom meču dosudio nepostojeći penal (jedan od dva) za Spartak i napravio još jednu u nizu grešaka, među kojima je najpoznatija ona iz 153. večitog derbija kada je priznao gol Zvezdi nakon što je Džon Ruiz asistirao "iz auta" za gol.

Fudbalski savez Srbije zatražio je od Uefe podatke da li postoje neka sazanja o mogućim malverzacijama, pošto ima stručan tim koji se bavi sprečavanjem nameštanja utakmice.

Iz Niona stiglo obeveštenje da nema nikakvih naznaka u povećane i sumnjive uplate. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво