Rekordi Sitija i Salaha, oproštaj Vengera i Kerika

Odigrano je i poslednje 38. kolo engleske Premijer lige u kom je viđeno pregršt pogodaka, oboreno dosta rekorda, a nekoliko igrača i trenera su poslednji put bili deo jedne od najjačih liga svetskog fudbala.

Novi šampion je ekipa Mančester sitija, koja je pobedom nad Sautemptonom došla do rekordnog stotog boda u Premijer ligi.

Siti je do rekorda došao golom Hesusa u sudijskoj nadoknadi meča.

Gde su rekordi tu je ove godine i fudbaler Liveprula Mo Salah koji je postao najbolji strelac u istoriji takmičenja u jednoj sezoni sa 32 postignuta gola, čime je pretekao Širera, Suareza i Ronalda koji su imali po gol manje u svojim kampanjama.

Liverpul je sa ubedljivih 4:0 savladao Brajton na Enfildu, čime su "crveni" izborili igranje u Ligi šampiona i naredne sezone, osvojivši četvrto mesto na tabeli.

Drugoplasirani Mančester junajted je sa minimalnih 1:0 savladao Votford, golom Rašforda.

Meč je obeležio poslednji nastup Majkla Kerika u dresu "crvenih đavola". 

Arsen Venger poslednji put je predvodio Arsenal u pobedi "tobdžija" nad Hadersfildom na gostovanju od 1:0, jedini strelac bio je Obamejang.

Arsenal je sezonu završio na šestoj poziciji sa 63 osvojena boda.

Njihov gradski rival, ekipa Čelsija poražena je od Njukasla sa 3:0, nakon čega je završila sezonu na petom mestu sa 70. bodova. Čelsi je verovatno poslednji put predvodio italijanski stručnjak Antonio Konte.

Prava goleada viđena je na Vembliju, gde je Totenhem savladao Lester sa 5:4. Strelci za domaću ekipu u dva navrata bili su Kejn i Lamela, dok je jedan gol bio Fuhsa u sopstvenu mrežu. 

Strelci za Lester bili su Vardi dva puta i po jednom Marez i Ihenaćo.

Totenhem sezonu završava na trećoj poziciji sa 77 bodova, dok je Lester deveti sa 47.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво