"Večiti" u drugom planu, Spartak i Radnički igraju za evro kvalifikacije

Verovatno niko na startu sezone 2017-2018 u Superligi Srbije nije mogao da pretpostavi da će poslednja dva kola nedvosmisleno, u smislu takmičarskog značaja, pripasti subotičkom Spartaku i niškom Radničkom, ali upravo je to slučaj, s obzirom da se dva tima bore za preostalo mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ulazak Partizana u još jedno finale Kupa Srbije automatski je promovisalo ekipu Mladosti iz Lučana u tim koji će, drugu sezonu zaredom, pokušati da stigne do grupne faze Lige Evrope (ili da, barem, ovoga puta prođe prvo kolo). Samim tim, s obzirom da je tim iz Dragačeva deo plej-auta, četvrto mesto u Superligi Srbije ne garantuje igranje kvalifikacija, već to isključivo donosi treće mesto.

Za njega se bore Spartak iz Subotice i, ove sezone od strane mnogih, u ne baš prijatnom kontekstu pominjani Radnički iz Niša.

Bez namere da ulazimo u ispravnost i istinitost tvrdnji brojnih protagonista i posmatrača Superlige Srbije u vezi sa nesportskim (recimo to tako) ponašanjem čelnih ljudi niškog kluba, nepobitna činjenica stoji da tim sa Čaira ima priliku da se posle dugo vremena okuša u mečevima sa ekipama koje nisu iz Srbije.

Za ostvaranje ove želje moraće da budu bolji od ekipe Spartaka.

Duel dva tima je imao burnu i nadasve neprijatnu predigru. Dva tima su zahtevala (maniri su odavno nestali iz srpskog fudbala) da meč sudi Milorad Mažić, Sudijska komisija FSS-a se sa ovim složila, ali je ubrzo ta odluka povučena, navodno na zahtev Uefe.

Treći na tabeli je trenutno Radnički i to samo zbog boljeg plasmana na kraju regularnog dela sezone, što znači da Spartaku odgovara samo trijumf.

Čukarički, nedavno poražen od Partizana u polufinalu Kupa Srbije, trenutno je peti, sa dva boda manje od pomenutog dvojca. Ekipa sa Banovog Brda igra meč sa Napretkom, sa kojim ima pristojan skor ove sezone i ima, svakako, pravo da se nada pozitivnom rezultatu.

Novi šampion Crvena zvezda ide u Novi Sad gde će igrati sa Vojvodinom, dok će donedavni šampion Partizan igrati na Voždovcu, na njegovom stadionu.

U plej-autu, izuzimajući čačanski Borac koji se svakako oprašta od najvišeg ranga i odavno bezbedne Mladost, Zemun i Mačvu, par ekipa se nalazi u žestokoj borbi za opstanak (toliko žestokoj da je Javor nedavno otpustio trenera Jagodića, u poslednjem pokušaju da ubrizga novu energiju u svlačionicu).

Bačka iz Bake Palanke gostuje lučanskoj Mladosti, Javor ide u Šabac gde će igrati sa Mačvom, dok Rad na svojoj Banjici dočekuje Zemun.

Sve utakmice pretposlednje runde Superlige igraju se u nedelju.

Plej-of: Napredak - Čukarički (17), Vojvodina - Crvena zvezda (17), Voždovac - Partizan (19) i Spartak - Radnički Niš (19).

Tabela: Crvena zvezda 54 boda, Partizan 40, Radnički 34, Spartak 34, Čukarički 32, Voždovac 30, Napredak 27, Vojvodina 25.

Plej-aut: Mačva - Javor (19), Borac - Radnik (19), Rad - Zemun (19) i Mladost Lučani - Bačka (19).

Tabela: Mladost 27 bodova, Zemun 25, Mačva 25, Radnik 25, Rad 22, Javor 20, Bačka 19, Borac 12.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 15. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво