Roma protiv Liverpula za novo čudo, "crveni" opsedaju Rim

Navijači i igrači Rome nadaju se još jednom čudu koje će im pomoći da nadoknade poraz od 5:2 od Liverpula iz prvog meča. Direktan prenos revanš meča polufinala Lige šampiona između Rome i Liverpula na Olimpijskom stadionu u Rimu možete pratiti na Prvom programu RTS-a od 20.45, a kretanje rezultata i tok meča na našem portalu.

20.00 – Poznati su sastavi timova:

Roma: Alison, Florenci, Manolas, Facio, Kolarov, De Rosi, Pelegrini, Najngolan, El Šaravi, Šik i Džeko;

Liverpul: Karijus, Aleksander-Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson, Milner, Henderson, Vajnaldum, Salah, Mane i Firmino.

19.15 – Zavirite u svlačionicu Rome...

17.30 - Rim je "pocrveneo".

15.00 - Očekuje se da će oko 5.000 navijača Liverpula bodriti svoj tim sa tribina.

14.10 - Zagrevanje navijača Liverpula pred duel koji će odlučiti finalistu Lige šampiona

14.00 - "Crveni" svuda po Rimu

13.30 - Navijači Liverpila od utorka se zabavljaju u Rimu.

Nakon što su u četvrtfinalu uspeli nemoguće i posle poraza 4:1 u Barseloni u revanšu eliminisali novog šampiona Španije pobedom sa 3:0, sada je na redu novi izazov - nadoknaditi poraz 5:2 iz prvog meča polufinala sa Liverpulom.

Poruka iz Rima je jasna - "ako smo mogli protiv Barselone, možemo i protiv Liverpula. Bila bi to najbolja osveta za čuveni poraz u finalu Kupa šampiona 1984. godine na penale, kada je "Olimpiko" plakao dok su se gosti iz Liverpula radovali".

"Najvažnije je da budemo kao jedan, da tim funkcioniše kao porodica. Ostalo je još 90 minuta velike borbe. Verujem da možemo u Kijev", izjavio je standardni prvotimac Rome Belgijanac Rađa Naingolan.

A zadatak će biti đavolski težak. 

Liverpul ove sezone ne zna za poraz u elitnom takmičenju, u osmini finala slavili su kao gosti protiv Porta 5:0, u četvrtfinalu ukupnim rezultatom eliminisali Mančester Siti 5:1, a zatim pet puta tresli mrežu Rome u prvom meču polufinala.

Napadački triling Salah-Firmino-Mane deluje neuzastavljivo, pogotovo Salah, koji se vraća kući, jer je prethodne dve sezone bio član Rimljana.

"Znamo da nije gotovo, Roma je u finišu prvog meča sa dva gola pokazala da ne smemo da se opustimo. Dolazimo u Rim da odigramo još jednu dobru utakmicu i potvrdimo finale", izjavio je Salah.

Rimljani će igrati u najjačem sastavu, sa Aleksandrom Kolarovom u startnih 11, dok gosti iz Engleske stižu bez Aleksa-Okslejda Čemberlena, koji se povredio u prvom meču i završio sezonu.

Revanš meč polufinala Lige šampiona između Rome i Liverpula igra se od 20.45 sati.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара