Kovač poražen od svog Bajerna, Kostić promašio penal u pobedi Hamburgera

Niko Kovač propustio je priliku da pobedi ili, makar, zabrine svoj budući klub, pošto je minhenski Bajern savladao Ajntraht iz Frankfurta sa 4:1. Šalke je odigrao nerešeno sa Borusijom iz Menhengladbaha (1:1), dok je Hamburger savladao Volfzburg (3:1), uz promašeni jedanaesterac Filipa Kostića.

Prvi gol za Bajern, koji je igrao u sastavu koji se jedino može opisati kao alternativni, postigao je dvadesetogodišnji Niklaus Dorš. Ostale golove za bavarski tim postigli su Zile, Vagner i Rafinja.

Jedini gol za ekipu Ajntrahta delo je mladog Francuza Sebastijana Alera, koji je bio strelac posle 737 bundesligaških minuta. Poslednji gol postigao je protiv Volfzburga u 19. kolu. Mijat Gaćinović je počeo meč za Ajntraht

Hamburger je do prednosti nad Volfzburgom stigao golom Bobija Vuda, da bi mu se na semaforu pridružio Luis Holtbi. Filip Kostić je imao priliku da učiini isto, ali nije bio precizan prilikom izvođenja jedanaesterca.

Konačnih 3:1 za goste iz severne nemačke luke dosegnuti su golovima Brekala, fudbalera domaćeg sastava, odnosno Valdšmita koji je bio precizan u nadoknadi vremena.

Frajburg je savladao Keln (3:2), za koji nije igrao Miloš Jojić. Petersen je postigao dva gola za domaći sastav, koji je do trijumfa stigao golom u samom finišu susreta, kada je pogodio Holer. U međuvremenu su "jarčevi" golovima Bitenkura stigli na korak do osvajanja jednog boda.

Augzburg je bio veoma blizu pobede u Berlinu, pošto je posle šezdesetak minuta imao dva gola prednosti protiv Herte. Međutim, prvo je Ibišević pogodio u 84. minutu, a samo tri minuta kasnije do gola je stigao i Selke.

Šalke nije uspeo da savlada Borusiju iz Menhengladbaha u Gelzenkirhenu, ali to nije moglo da bude lako, s obzirom da je ekipa Domenika Tedeska od 12. minuta igrala bez isključenog Bentaleba.

Rafael je doveo goste u prednost, da bi Kaliguri golom u nadoknadi prvog dela igre postavio konačan rezultat.

Od 18.30 igraju Bajer Leverkuzen i Štutgart.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара