Remi Arsenala i Atletika, Marselj slavio protiv Salcburga

Arsenal – Atletiko 1:1. Olimpik Marselj – Salcburg 2:0. Atletiko Madrid je 80 minuta igra bez isključenog Vrsaljka i 75 minuta bez isključenog Simeonea, ali je uspeo da stigne do veoma povoljnog rezultata u severnom Londonu. Pogocima sjajnog Tovana (navijači Njukasla se možda neće složiti) i Kamerunca Klintona Ndžea ekipa Olimpika iz Marselja pobedila je Salcburg na jugu Francuske i još jednom pokazala zbog čega je ljubimac taktičkih analitičara širom Starog kontinenta.

Teško je, na pravi način svakako, govoriti o svim načinima na koje je Arsenal tokom sezona uspevao da se samouništi. Ali, u meču polufinala Lige Evrope sa Atletikom iz Madrida, kao da je dosegao jedan novi nivo ove neobične i neželjene veštine.

Sve je bilo na njegovoj strani. Činjenica da igraju sa igračem više posle drugog žutog kartona Vrsaljka u desetom minutu (oba starta, deluje, zaslužuju opomenu). Činjenica da Atletiko igra i bez neposrednog prisustva Dijega Simeonea na terenu, trenera koji je poznat po uticaju koji ima sa klupe na neposredna dešavanja na terenu. Momentum posle postizanja pogotka. I opet ništa.

Jedan kontranapad prvog ritma Atletika, grozne intervencije Koščelnog i Mustafija i spretnost, inteligencija i sposobnost da prepozna momenat za udarac Grizmana. To je bilo sve. Ne samo da je poništen pogodak Lakazeta, nego je i, moguće, izgubljen čitav dvomeč i prilika da Arsen Venger napusti Arsenal sa evropskim trofejom.

Arsenal je imao 15 udaraca na gol u prvom poluvremenu, računajući i blokirane udarce. Ovo je najveći broj udaraca na gol „tobdžija" bez postignutog gola u prvih 45 minuta nekog meča još od duela sa Mančester Junajtedom u decembru prošle godine, kada ih je takođe bilo 15.

Engleski tim jeste uspeo da probije 4-4-1 nisku zonu gostiju iz Madrida, ali je morao da nastavi da napadne. To je i uradio. Morao je da to da radi na strukturiran način kako bi, ako ništa drugo, imao ma kakvo osiguranje u trenutku gubitka lopte. To nije uradio. Zato je i izgubio prednost i, možda, čitavo polufinale. 

Južnije, u Marselju, domaći Olimpik je na posebno bučnom Velodromu savladao Salcburg, koji je ponovo demonstrirao taktičku raznovrsnost, pošto je ovaj duel odigrao u rombu na sredini terena (4-1-2-1-2 sistem). Međutim, sjajni Dimitri Paje i mladići oko njega u timu Rudija Garsije uspeli su da odigraju još jednu impresivnu utakmicu (Salcburg je imao periode dobre igre i nekoliko sjajnih prilika) i da na kraju slave.

Florijan Tovan je postigao prvi gol posle prekida, da bi konačan rezultat postavio Klinton, koji je zamenio mladog Francuza Lopeza koji minut ranije.

Revanš mečevi polufinala Lige Evrope na programu su za sedam dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара