Partizan siguran protiv Radničkog

Partizan – Radnički Niš 3:1 (2:1). Fudbaleri Partizana savladali su niški Radnički u Humskoj, posle još jedne pristojne partije – nakon trijumfa protiv Čukaričkog u nedelju. Golove za još uvek šampiona Srbije postigli su Đorđe Ivanović (dva) i Zoran Tošić.

Partizan je savladao Radnički jer je bio naglašeno bolji rival. Ovo deluje kao nepotrebna tautologija, ali imajući u vidu kako su crno-beli igrali u poslednje vreme neophodno je to istaći.

Ekipa Miroslava Đukića je počela u interesantnom sastavu, sa Đerlekom na boku u ravnom 4-4-2 sistemu, u kojem su dva centralna vezna fudbalera bili Zdjelar i Pantić. Ovo ne znači da ovih dana često hvaljeni Marko Jevtović nije bio na terenu – štaviše, bio je kapiten – ali je igrao centralnog beka pored Svetozara Markovića.

Đorđe Ivanović je protiv Čukaričkog nagovestio, i pored nekoliko veoma očiglednih taktičkih manjkavosti, da može da doprinese igri Partizana i to je zvanično i potvrdio u meču sa Radničkim. Nekadašnji fudbaler subotičkog Spartaka je postigao dva gola, namestio još jedan i mogao da postigne barem još dva-tri gola, jer su šanse u kojima se našao bile veoma kvalitetne.

Treći gol za Partizan postigao je Zoran Tošić, koji je na sebi karakterističan način ulazio sa desnog boka između linija protivnika (Radnički se branio u 4-4-2 obliku), pravio višak i spajao napadačke mikrostrukture svog tima. Sumnjati u kvalitet nekadašnjeg fudbalera CSKA iz Moskve i reprezentativca Srbije, kako su neki radili u poslednje vreme, zaista deluje kao traćenje reči.

Jedini gol za goste sa juga Srbije, koji su pre samo nekoliko dana istim rezultatom poraženi i od Crvene zvezde (u prvom kolu plej-ofa su istim rezultatom savladali Čukarički u Beogradu), postigao je Pavkov posle pomoćne igre posle kornera i druge lopte koju nisu ispratili Zdjelar i Miletić.

Posle meča, vidno zadovoljni trener Đukić nije želeo previše da govori o pojedinostima samog meča, ali jeste poželeo da čestita svojim fudbalerima na trijumfu i, kako je istakao, odličnoj partiji.

Sastavi

Partizan: Jovičić, Miletić, Marković, Jevtović, Antonov, Zdjelar, Pantić, Đerlek, Tošić, Ivanović i Ožegović.

Radnički Niš: Šaranov, Stojanović, Mrkić, Aksentijević, Petrović, Mićić, Pavkov, Simunović, Babić, Lalatović, Stanković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво