Pobeda Zvezde protiv Čukaričkog

Zvezda – Čukarički 3:0 (0:0). Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na svom terenu ekipu Čukaričkog, golovima Bena, Radonjića i Adžića, čime su se približili osvajanju šampionske titule. Partizan u četvrtak gostuje Radničkom u Nišu.

Zvezda je do pobede nad Čukaričkim došla golovima Bena u 61. Radonjića u 77. i Adžića u 84. minutu, pa je ostala prvoplasirana ekipa na tabeli sa 48 osvojenih bodova, što je 12 više od "večitog" rivala Partizana, koji igra u četvrtak protiv Radničkog.

Ne preterano zanimljivo i sadržajno prvo poluvreme odigrano je na našem najvećem stadionu. Obe ekipe u meč su ušle oprezno, čekajući grešku protivnika, igrajući bez mnogo rizika, što se odrazilo i brojem prilika za pogodak.

U drugom delu utakmice su se i igrači i oko 7200 navijača "probudili" i učinili meč mnogo zanimljivijim. Čukarički se povlačio na svoju polovinu iz minuta u minut, što je Zvezda koristila da ostvari dominaciju na sredini terena i stvori znatno veći broj šansi.

Nakon pokušaja Bena iz slobodnog udarca koji je odbranio Belić, Zvezda je uspela i u nekoliko navrata da probije po bokovima i uputi centaršut, od kojih je najopasniji bio Benov za Krstičića koji je glavom šutirao pored dalje stative.

Zvezda je u 60. minutu meča materijalizovala znatno bolju igru. Nakon što su se uspešno odbranili, Crveno-beli su brzo prenela loptu na protivničku polovinu, Adžić je odlično prošao kroz sredinu, uposlio Bena, koji je desnom, slabijom nogom matirao golmana.

U 69. Minutu meča drugi put Đurić zaustavlja kontru Zvezde, zbog čega dobija i drugi žuti, odnosno crveni karton, što je umnogome olakšalo posao Zvezdi.

Crveno-beli iskoristili su brojčanu prednost. Još jednom brz prenos lopte i ulazak u sredinu, ovoga puta Rodića, u nastavku akcije lopta se odbija do Radonjića na ivici šesnaesterca, koji potom u dva navrata sjajnim varkama matira i odbrambenog igrača i golmana gostiju, nakon čega bez mnogo problema smešta loptu u mrežu za 2:0.

Nakon faula gostiju nešto izvan svog šesnaesterca, Adžić, kandidat za igrača utakmice je veoma preciznim udarcem matirao Belića i postavio konačnih 3:0 u 84. minutu meča.

U poslednjim trenucima meča drugi žuti karton zaradio je levi bek Zvezde Milan Rodić, ali je to ostalo bez uticaja na konačan rezultat. 

Ovako je protekao meč:

19.58 – Kraj meča, Zvezda je savladala ekipu Čukaričkog sa 3:0.

19.56 – I Zvezda će meč završiti sa igračem manje na terenu, pošto je u finišu duela drugi žuti karton dobio Milan Rodić.

19.55 – Završeni su mečevi u Superligi:

Plej-of: Voždovac - Vojvodina 2:1, Spartak - Napredak 2:1;

Plej-aut: Mačva - Rad 0:0, Mladost - Javor 3:1, Radnik - Bačka 2:0.

19.50 – GOL! Luka Adžić postiže lep pogodak iz slobodnog udarca za vođstvo Zvezde od 3:0.

19.43 – GOL! Zvezda koristi igrača više na terenu i u 77. minutu Radonjić donosi prednost od 2:0.

19.35 – Čukarički u 69. minutu ostaje sa igračem manje na terenu, isključen je Đorđe Đurić.

19.27 – GOL! Zvezda u 61. minutu dolazi do prednosti, strelac je Ben na asistenciju Luke Adžića.

19.12 – Nastavljen je meč na stadionu "Rajko Mitić".

18.53 – Poluvreme u Beogradu, Zvezda i Čukarički bez golova.

18.48 – Poluvreme na mečevima Superlige:

Plej-of: Voždovac – Vojvodina 2:0, Spartak – Napredak 1:0;

Plej-aut: Mačva – Rad 0:0, Mladost – Javor 2:0, Radnik – Bačka 1:0.

18.05 – Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić".

17.58 – U 18 časova počinju i dueli u plej-ofu, a osim duela između Zvezde i Čukaričkog, sastaju se Voždovac – Vojvodina i Spartak – Napredak.

17.57 – Završen je prvi meč u plej-autu, Zemun je na svom terenu savladao ekipu Borca sa 2:1. Od 18 časova sastaju se Mačva – Rad, Mladost – Javor i Radnik – Bačka. 

17.30 - Poznati su i sastavi timova:

Crvena Zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Rodić, Račić, Krstičić, Ben, Srnić, Radonjić, Pešić.

Čukaručki: Belić, Stevanović, Drinčić, Bojić, Kajević, Kopitović, Milojević, Bogosavac, Đurić, Ovusu i Puškarić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи