Hofenhajm ubedljiv protiv Lajpciga, pobede Bajerna, Borusije...

Fudbaleri Hofenhajma savladali su na gostujućem terenu Lajpcig sa 5:2 (3:0) i preuzeli petu poziciju na tabeli Bundeslige. Bajern slavio u Hanoveru (3:0), Borusija sa 4:0 bila bolja od Bajera. Pobede zabeležili Hamburger, Herta i Štutgart.

Duel direktnih rivala završio se pobedom ubedljivom pobedom gostiju. Sada je Hofenhajm peti na tabeli a Lajpcig šesti. Hofenhajm je već na poluvremenu vodio sa ubedljivih 3:0, a golove su postigli Ut u 14. minutu, Gnabri u 35. i Kaderabek u 45. minutu.

Nešto slabiji ritam u nastavku, ipak viđeno je još tri gola. Posao Hofenhajmu olakšao je Forsberg u 49. minutu kada je zbog povlačenja zaradio direktan crveni karton. Autogolom Baumana Lajpcig je u 59. minutu smanjio prednost gostiju. Ut je u istom minutu otklonio neizvesnost, ako je uopšte i postojala, i svojim drugim golom ponovo vratio tri gola prednosti. U 65. minutu Rup je povećao prednost Hofenajma - 5:1. Konate je u 88. minutu postavio konačan rezultat, ublaživši poraz svog tima.

Šampion Bajern je na gostovanju kod Hanovera rutinski odradio posao (3:0) i stigao do novog trijumfa. Iako je titula već obezbeđena, Bajern je u dobrom ritmu odigrao ovaj meč, a svi golovi pali su u drugom delu igre. Bavarci su poveli preko Milera u 57. minutu, a na 2:0 je povećao Levandovski u 73. minutu susreta. Treći gol za Bajern postigao je Rudi u 89. minutu.

Borusija iz Dortmunda je sa ubedljivih 4:0 savladala Bajer iz Leverkuzena, golovima Sanča, dva Rojsa i Filipa.

Rezultati 31. kola Bundeslige:

Petak:
Borusija Menhengladbah - Volfsburg 3:0

Subota:
Ajtraht - Herta 0:3
Hamburger - Frajburg 1:0
Hanover - Bajern 0:3
Lajpcig - Hofenhajm 2:5
Štutgart - Verder 2:0
Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 4:0

Nedelja:
Augsburg - Majnc
Keln - Šalke

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара