Mičel Donald – stranac sa najviše nastupa u Crvenoj zvezdi

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Mičel Donald, od "večitog derbija" stranac sa najviše utakmica u klubu iz Ljutice Bogdana (105), izjavio je da je srećan zbog dostignuća, kao i da nije očekivao da će doći do njega kada je pre nepune tri godine stigao u Beograd.

Holandski fudbaler je u pobedi nad Partizanom (2:1) u subotu ušao sa klupe i zabeležio 105. nastup u Zvezdi, čime je oborio rekord Brazilca Kadua Mendesa.

"Ne mogu da opišem koliko sam srećan zbog toga, uvek je lepo kada osim timskog uspeha ostvarite i lični rekord. Nije mala stvar kada kažete da ste stranac sa najviše nastupa u klubu poput Crvene zvezde, jer svi žele da ispišu istoriju. Ipak, nisam to planirao", izjavio je Donald za klupski sajt.

Kako navodi, u crveno-belom dresu je postao mnogo bolji fudbaler nego što je bio pre dolaska i ostvario je najlepše trenutke u karijeri, zbog čega je zahvalan klubu i navijačima, ali ističe da je iz maksimalnog pristupa stigao do rekorda.

"Trudim se da se brzo adaptiram kuda god da odem i u svakom trenutku dajem sve od sebe. Tako je bilo i kada sam došao u Zvezdu, gde sam iz utakmice u utakmicu davao maksimum i to me je dovelo do ovog lepog rekorda", rekao je Donald.

Holandski internacionalac, uprkos utakmicama protiv velikih klubova u Ligi Evrope, ne zaboravlja debitantsku utakmicu protiv Radnika u Surdulici.

"Zaista je bilo mnogo velikih, važnih i lepih utakmica. Igrali smo protiv Arsenala, ušli u nokaut fazu Lige Evrope, ali pamtiću prvu utakmicu u Zvezdi protiv Radnika, a takođe i 100. koja je bila na stadionu Partizana. Sada sam ponovo protiv crno-belih postavio rekord. Izgleda da mi oni kao protivnici odgovaraju za obaranje rekorda", izjavio je Donald.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво