FK Partizan: Na Zvezdinom stadionu vladao primitivizam

Fudbalski klub Partizana izdao je saopštenje u kome je osudio ponašanje navijača Crvene zvezde i vređanje potpredsednika Vladimira Vuletića, ali i ostalih članova Upravnog odbora, i da takav potez ide klubu na čast.

"Sport, čiji je smisao uvek bio viteško nadmetanje i časna poruka da se u porazu ne treba uniziti a u pobedi uzvisiti, večeras je na stadionu ‘Rajko Mitić' doživeo svoj moralni kolaps i ljudski bankrot. Igrači Crvene zvezde su zasluženo trijumfovali jer su ovu pobedu, izgleda, više želeli. Međutim, večeras nije bilo ni čojstva ni junaštva, vladao je primitivizam severnom tribinom kojim je najgrublje i najvulgarnije vređan potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić", navodi se u saopštenju crno-belih.

Dalje se navodi da su "primitivni i kukavički linč na stadionu doživeli svi prisutni čelnici Partizan na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem".

"Ogromni helijumski falus visio je, početkom drugog poluvremena, nad njihovim glavama u svečanoj loži koja nosi ime jednog od najvećih sportista i fudbalera Crvene zvezde. Kako bi na taj isti falus gledali Rajko Mitić ili Dragan Džajić u vreme kada je bilo rivalstva ali nije bilo ovakvog primitivizma?".

Iz Partizana podsećaju da se ovakav incident ne dešava prvi put upravi Partizana na Zvezdinom stadionu.

"Ukoliko su ovo vrednosti koje promoviše jedan srpski klub, ukoliko je ovo mera ljudskosti i poštovanja rivala, nama nije više mesto u bilo kakvoj komunikaciji sa zvaničnicima FK Crvena zvezda. Pozivi na linč funkcionera FK Partizan i izlaganje nesvakidašnjoj neprijatnosti prisutnih gostiju uslovili su da delegacija našeg kluba napusti svečanu ložu stadiona Rajko Mitić. Ovim činom su se domaćini upisali u nečasnu knjigu onih kojima, kako Njegoš veli, tragovi smrde nečovještvom a ako na ovo, najzad, ne reaguju organi FSS, reagovaće FK Partizan i istorija".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво