Zvezda savladala Partizan i približila se osvajanju titule

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana sa 2:1 u 157. okršaju dva tima. Crveno-beli napravili krupni korak ka osvajanju titule Superlige Srbije, pošto prednost u odnosu na "večitog" rivala iznosi devet bodova.

Crvena zvezda slavila je golovima Radonjića i Pešića, dok je jedini strelac za Partizan bio Ožegović.

Zvezda je igrala znatno bolje, imala inicijativu i kontrolu većim delom meča, a samim tim i stvorila više šansi za pogodak.

Radonjić je u 18. minutu doneo domaćinu prednost, kada je preciznim udarcem na asistenciju Srnića savladao Stojkovića.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak, a ovoga puta Ben je nakon presečene lopte uposlio Pešića koji je lukavo loptu smestio u mrežu rivala.

Partizan je pokazao nešto bolju igru u drugom poluvremenu, Zvezda se više povukla na svoju polovinu, a Partizan je, uglavnom iz prekida najviše pretio.

Nakon dobro izvedenog slobodnog udarca Tošića, Borjan je zakačio loptu, koja pogađa prečku i pada ispred peterca Zvezde, a tamo Le Talek obara Ožegovića i sudija Grujić pokazuje na belu tačku.

Siguran iz penala bio je Ožegović, ali je uspeo samo da ublaži prednost Zvezde. 

Do kraja susreta viđena su dva crvena i žuti karton pri velikoj gužvi nakon gola, Suma i Donald su imali verbalni i fizički duel pa su isključeni, dok je Borjan zaradio žuti kraton. 

Zvezda je upisala 42 boda, što je devet više od drugoplasiranog Partizana. Treći je Radnički sa 28 bodova. 

Ovako je protekao meč:

20.32 – Kraj meča, pobeda Zvezde od 2:1.

20.31 – Velika gužva na terenu usledila je nakon gola, Donald i Suma su zaradili crveni karton nakon sukoba.

20.31 – GOOOL! Ožegović je siguran sa bele tačke i smanjuje na 2:1.

20.30 – Penal za Partizan, nakon prečke koju je pogodio Tošić iz slobodnog udarca, Ožegović pada u šesnaestercu, a sudija Grujić dodeljuje jedanaesterac.

20.22 – Druga izmena u Zvezdi, Adžić je na terenu umesto Srnića.

20.19 – Partizan je najbliži golu bio u 87. minutu, Zoran Tošić je iz veoma dobre pozicije šutirao iz slobodnog udarca preko živog zida, ali je Borjan uspeo paradom da odbrani taj udarac.

20.13 – Prva izmena u Zvezdi, Donald ulazi umesto Radonjića u 80. minutu. Partizan na drugoj strani uvodi Jovanovića umesto Tavambe.

20.07 – Partizan ima možda i najbolju priliku na meču, Ožegović u 73. minutu šutira na povratni pas Jankovića, ali lopta odlazi visoko iznad gola.

20.02 – Nastavljen je meč. 

19.59 – Prekinut je meč u 67. minutu zbog sukoba navijača na tribinama.

19.44 – Prva izmena na meču delo je Partizana u 53. minutu, Zoran Tošić menja Armina Đerleka.

19.37 – Nastavljen je meč.

19.20 – Završeno je prvo poluvreme 157. "večitog derbija", Zvezda vodi sa 2:0.

Zvezda je pokazala znatno više u prvih 45 minuta. Domaća ekipa je igrala znatno konkretnije i sadržajnije, što je rezultovalo sa dva pogotka i još toliko donekle izglednijih prilika. 

Partizan ima problema sa Zvezdinim presingom, nakon čega gube dosta lopti. Što se napada tiče, crno-beli su jedinu solidnu situaciju imali kada je Ožegović dosta iskosa uputio šut u ugao koji je pokrivao Borjan.

19.19 – Ponovo Zvezda preti, Marković je izgubio loptu na sredini terena, Zvezdinu kontru poveo je Srnić, uposlio Pešića na desnom krilu, ovaj centrirao do Bena, čiji udarac završava pored gola Partizana.

19.05 – U dva navrata opasno je bilo u šesnaestercu Partizana, prvo je Ven sa ivice šesanesterca iz slobodnog udarca poslao loptu preko gola Stojkovića, da bi par minuta kasnije nakon kornera lopta došla do Radonjića, koji je otišao malo više u ugao, dobro šutirao, ali Stojković mu je skratio ugao i odbranio udarac.

19.01 – Partizan prvi put preti, Pantić u 25. minutu šutira sa nekih dvadesetak metara, ali se dobro pozicionirao Borjan i uhvatio loptu.

18.55 – GOOOL! Eksrpesno Zvezda postiže i drugi gol, u 21. minutu Aleksandar Pešić je strelac. Greška odbrane Partizana koja je predala loptu, Ben je povukao loptu ka šesnaestercu, odlično uposlio Pešića, koji je savladao Stojkovića. Nedoumica je da li je nakon šuta Pešića Srnić dirao loptu, kao i to da li je bio u ofsajdu. 

18.52 – GOOOL! Radonjić u 18. minutu dovodi Zvezdu u prednost od 1:0. Pešić je nakon auta na polovini terena odlično uposlio Srnića, koji je ušao u sredinu, uposlio Radonjića koji je veoma preciznim udarcem od stativu savladao Stojkovića.

18.34 – Počeo je 157. "večiti" derbi na stadionu "Rajko Mitić". 

17.45 – Poznati su sastavi dva tima:

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Rodić, Jovičić, Krstičić, Srnić, Radonjić, Ben i Pešić;

Partizan: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić, Janković, Zdjelar, Pantić, Đerlek, Tavamba i Ožegović.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво