Đukić: Derbi ništa ne rešava

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić, uoči 157. večitog derbija, izjavio je da očekuje njegovu ekipu u pobedničkom ritmu i da će sve učiniti da eventualnim trijumfom smanji bodovnu razliku nad Crvenom zvezdom i učini prvenstvo zanimljivijim.

"Pred nama je derbi, praznik fudbala. Očekujem da u prelepom ambijentu prikažemo derbi u pravom svetlu. Moramo da budemo hrabri, oni imaju šest bodova prednosti i samo sa pobedom ostajemo u igri. Ekipa se nalazi u dobrom momentu, ali znamo da neće biti lako. Učinićemo sve da pobedimo i prvenstvo učinimo zanimljivijim", rekao je Đukić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Prema njegovim rečima, derbi neće rešiti prvenstvo, uprkos tome što Crvena zvezda trenutno ima šest bodova više, i naglasio da je fokus na celom timu rivala bez obzira na nekoliko dobrih pojedinaca.

"Neće biti gotovo čak ni ako izgubimo, Partizan se nikad ne predaje. Zvezda ima dobre napadače. Svesni smo da imaju pojedince poput Pešića, Radonjića, Bena, ali veći fokus je na celoj ekipi. Verujemo u naše sposobnosti", rekao je Đukić.

Kapiten Partizana Miroslav Vulićević izjavio je da derbi neće rešiti prvenstvo, ali može mnogo toga da odluči u nastavku.

"Svi znamo sta znači derbi. Neće ništa odlučiti ali moze da prelomi. Oni su blagi favoriti, ali mi smo u povedničkom nizu i verujem da ćemo pobediti uz podršku navijača", izjavio je Vulićević.

Kako navodi, nema strah od Zvezdini igrača, čije kvalitete jako ceni, ali ističe da je čuvao i kvalitetnije igrače.

"Ne plašimo se Bena, ima tu još mnogo dobrih igrača. Siguran sam da će oni više da vode računa o nama nego mi o njima. Čuvao sam Lenona protiv Totenhema koji je možda brži od Radonjića", rekao je Vulićević.

Utakmica prvog kola plej-ofa Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво