Podvig Salcburga protiv Lacija za plasman u polufinale

Salcburg - Lacio 4:1 (0:0). Fudbaleri Salcburga ostvarili su pravi podvig pošto su na svom terenu savladali Lacio sa 4:1. Rimljani su poveli preko Imobilea u drugom poluvremenu a onda je usledila kanonada domaćina koji je za 20 minuta postigao četiri gola i stigao do velikog preokreta. Italijanski tim imao je prednost od 4:2 iz prve utakmice ali nije uspeo i da ga sačuva. Plasman u polufinale obezbedili su još Arsenal, Marsej i Atletiko Madrid.

Nakon trijumfa u Rimu, prošlog četvrtka, delovalo je da će italijanska ekipa lako do plasmana u polufinale.

Kada Ćiro Imobile u 52. minutu postigao pogodak Lacio je verovatno već video sebe u polufinalu ... ali je domaćin silovito uzvratio...

Samo minut kasnije Munas Dabur doneo je izjednačenje Salcburgu, da bi potom usledio potpuni preokret u ovom dvomeču. Salcburg dao tri gola preko Haidare, Hvanga i Lajnera za istorijski uspeh.

Ekipa Salcburga je ovom pobedom ostvarila najveći rezultat u klupskoj istoriji, pa će se tako naći na polufinalnom žrebu Lige Evropa.

Drama nije izostala ni na Velodromu gde je Marselj, takođe, preokretom nadoknadio minus protiv Lajpciga - 5:2. Kao i u Salcburgu i u Francuskoj su gosti poveli pogotkom Brume, a onda je Marselj do kraja "petardom" otišao među četiri najbolja tima u Ligi Evrope.

Blizu senzacije bio je i CSKA, vodio je 2:0, ali je Arsenal u finišu golovima Velbeka i Remzija osigurao remi 2:2 i uz ubedljiv trijumf iz Londona 4:1 otišao dalje.

Pirovu pobedu ostvario je Sporting (Radosav Petrović od 28) nad Atletikom iz Madrida 1:0 jer je izgubio prvi meč 2:0. Meč u Lisabonu sudio je najbolji srpski sudija Milorad Mažić.

Žreb za polufinale LE je u petak od 12 sati u Nionu.

Tok meča u Salcburgu:

22.59 - U ostalim mečevima postignuti su rezultati CSKA - Arsenal 2:2, Olimpik - Lajpcig 5:2 i Atletiko - Sporting 1:0. Plasman u polufinale obezbedili su Arsenal, Marsej, Atletiko Madrid i Salcburg.

22.57 - Kraj meča, Salcburg je savladao Lacio sa 4:1 i plasirao se u polufinale Lige Evrope!

22.39 - GOOOOL! Salcburg - Lacio 4:1! Lainer postiže pogodak za domaćine u 76. minutu. Salcburg je pred vratima polufinala Lige Evrope.

22.36 - GOOOOL! Novi pogodak za Salcburg koji sada vodi sa 3:1. Strelac Hvang u 74. minutu! 

22.34 - GOOOOL! Salcburg je poveo sa 2:1. Fantastičan pogodak Haidare u 72. minutu!

22.18 - GOOOOL! Samo minut kasnije fudbaleri Salcburga golom Dabura postižu pogodak za izjednačenje 1:1.

22.17 - GOOOOL! Ćiro Imobile dovodi Lacio u vođstvo u 55. minutu.

22.16 - Nastavljen je meč na stadionu u Salcburgu...

21.52 - Kraj prvog poluvremena u Austriji koje je završeno bez golova, Oba tima imala su svoje šanše ali ih nisu iskoristili. Naijizgledniju priliku na meču imao je Ćiro Imobile u 44. minutu ali je mreža domaćina ostala netaknuta. U narednom napadu na drugoj strani revanširao mu se Beriša ali je i on bio neprecizan. U ostalim mečevima rezultati na poluvremenu su: CSKA - - Arsenal 1:0, Marsej - Lajpcig 3:1 i Sporting - Atletiko Madrid 1:0.

21.05 - Počeo meč u Austriji. Širom Evrope startovali i ostali četvrtfinalni dueli, CSKA - - Arsenal, Marsej - Lajpcig i Sporting - Atletiko Madrid.

20.40 - Poznati su i sastavio oba tima pred večerašnji duel...

20.35 - Tačno pola sata do početka meča, perfeketni uslovi za igru na stadionu Salcburga.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво