Totenhem predivnom partijom prekinuo kletvu Stamford Bridža

Totenhem je odigrao spektakularan meč na Stamford Bridžu i konačno je, posle 28 godina, uspeo da slavi na stadionu Čelsija (3:1). Kristijan Eriksen i Dele Ali (dva puta) su bili strelci za ekipu Maurisija Poćetina, dok je Alvaro Morata doveo domaći sastav u vođstvo.

Totenhem, koji je meč počeo u 4-2-3-1 sistemu ali ga je završio u rigidnijem 4-3-3 obliku (možda oblik budućnosti?), odigrao je izrazito kvalitetan susret i na pravi način je odbranio to toliko važno četvrto mesto u Premijer ligi. Trijumf Čelsija značio bi i prilazak „plavaca" na dva boda.

Alvaro Morata je postigao gol, kako bi Englezi rekli, against the run of play. To, praktično, znači da je Čelsi poveo upravo u trenutku kada je delovalo da će se suprotno desiti.

Veoma loša reakcija Uga Ljorisa, koji ne samo da je promašio loptu već je svojom nespretnošću sabotirao i Davidsona Sančesa, svog saigrača, da do nje dođe, dovela je Moratu u priliku da postigne veoma važan pogodak. Ili, barem, ono što je trebalo da bude veoma važan pogodak...

Totenhem je nastavio da dominira posedom i poljem. Čelsi se branio u uobičajenoj 5-4-1 niskoj zoni, ali je Kristijan Eriksen to probio prelepim golom sa distance

Ovo je bio 16. gol van kaznenog prostora za Kristijana Eriksena u Premijer ligi. Otkako je debitovao u Engleskoj u septembru 2013. godine, niti jedan fudbaler nije više od njega postigao gol na ovaj način.

Dele Ali je, potom, predivnim prijemom i golom kompletirao prelepi pas iza poslednje linije Čelsija koji je poslao Erik Dajer. Mnogo toga je bilo prelepo u igri Totenhema...

Poslednji gol na meču takođe je postigao Dele Ali, posle propuštene prilike Sona koja se nalazila na kraju sjajne akcije, posebno upečatljive zbog karakterističnog utrčavanja trećeg čoveka po kome je Totenhem i prepoznatljiv.

Hari Kejn je meč počeo na klupi, ali je ipak dobio oko dvadesetak minuta na terenu.

Ovo je peti poraz Čelsija na poslednjih sedam mečeva.

U prvom meču nedeljnog programa ekipa Arsenala savladala je Stouk sa 3:0. Nakon nešto slabijeg prvog poluvremena, Obamejang je postigao dva gola, da bi mu se na semaforu pridružio i Aleksandar Lakazet.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара