Srbija bolja od Nigerije, Mitrović dvostruki strelac

Srbija – Nigerija 2:0 (0:0). Fudbaleri Srbije savladali su Nigeriju u Londonu i vratili veru u nacionalni tim. "Orlovi" odigrali daleko bolji meč nego pre nekoliko dana protiv Maroka i pokazali da će imati šta da pokažu na Mundijalu u Rusiji. Aleksandar Mitrović dvostruki strelac, dve asistencije za Filipa Kostića.

Ako je poraz od Maroka (2:1) uneo nemir u fudbalsku reprezentaciju Srbije, igra i pobeda protiv Nigerije vratili su nadu na "orlovi" konačno mogu da urade nešto više na Mundijalu u Rusiji.

Srbija je sigurnom igrom savladala Nigeriju rezultatom 2:0, a dvostruki strelac bio je Aleksandar Mitrović, napadač Njukasla na privremenom radu u Fulamu.

Kod oba gola asistent je bio Filip Kostić, a izabranici Mladena Krstajića imali su još nekoliko prilika za postizanje gola.

Krstajić je utakmicu na "Hajv" stadionu u Londonu počeo u nešto defanzivnijoj formaciji, nego protiv Maroka. "Orlovi" su počeli u 4-2-3-1 formaciji, a društvo Nemanji Matiću u sredini terena pravio je Luka Milivojević, što je dalo dodatnu čvrstinu u odbrani, koju su predvodili Bane Ivanović i Matija Nastasić.

Takođe, na gol se vratio Vladimir Stojković, koji nije imao previše posla, a ono što je bilo do njega "odradio" je onako kako se od njega očekuje – bez greške.

Nigerija nije poražena u poslednjih šest mečeva, a afrički "superorolovi" savladali su u prijateljskim mečevima Argentinu i Poljsku, što dovoljno govori o kvalitetu ove selekcije.

Ipak, protiv Srbije nisu imali prilike da pokažu zbog čega su izborili plasman na Svetsko prvenstvo, dok je Aleksandar Mitrović u većini situacija izlazio kao pobednik sa odbranom nigerijske selekcije.

Srbija je izgledala organizovano, bez grešaka u začetku napada, dok su Tadić i Ljajić zadavali velike muke odbrani Nigerije.

U prvom delu meča poništen je čist pogodak Mitroviću, ali se nekadašnji napadač Partizana nije demoralisao i u nastavku je iskoristio dve asistencije odličnog Filipa Kostića.

Srbija, tako, mnogo mirnije dočekuje maj mesec i novo okupljanje reprezentativaca za pripreme za Mundijal u Rusiji. 

Ovako je protekao meč u Londonu:

22.49 – Kraj meča, Srbija je savladala Nigeriju rezultatom 2:0.

22.38 – GOOOL! Srbija vodi 2:0, ponovo je strelac Mitrović.

Akcija slična kao kod prvog gola, još jednom je odlično po levoj strani prošao Kostić. Igrač HSV-a odlično je ugledao Mitrovića, još bolje ga uposlio, pa napadač "orlova" postiže i drugi gol na meču.

22.37 – Druga izmena u timu Srbije, umesto Ljajića u igri je Andrija Živković.

22.25 – GOOOOL! Aleksandar Mitrović donosi prednost Srbiji u 68. minutu.

Dobra akcija "orlova", Kostić je asistent, a napadač Njukasla na pozajmici u Fulamu nastavlja golgetersku seriju.

22.23 – Krstajić vrši prvu izmenu, umesto Matića u igri je Marko Grujić.

22.21 – Kako meč odmiče, selekcija Nigerije je sve opasnija. Veliku priliku propušta rezervista Glorion Igalo.

22.02 – Nastavljen je meč.

21.46 – Poluvreme bez golova u Londonu.

Dobar meč igraju "orlovi", imaju terensku inicijativu, ali bez realizacije. Nisu ni Nigerijci bili bez šansi, ali je Stojković "pokupio" sve što je stiglo do njega.

21.14 – Velika šansa za Srbiju u 13. minutu. Pokušao je Mitrović glavom, ali sudije smatraju da je nigerijski golman stigao do lopte na gol-liniji. Na usporenom snimku jasno se videlo da je lopta prešla liniju.

21.12 – Zanimljiva igra u prvih desetak minuta. Srbija je bolje ušla u meč, pokušao je Mitrović sa distance. Na drugoj strani uzvraća Mozes, Stojković je siguran.

21.01 – Počeo je meč u Londonu.

20.55 – Intoniraju se himne Srbije i Nigerije u Londonu, meč će početi za nekoliko minuta.

20.15 – Selektor Krstajić napravio je čak pet izmena u odnosu na duel sa Marokom. Odbrana je pretrpela najviše promena, umesto Baste, Maksimovića i Tošića, u Londonu će početi Rukavina, Ivanović i Nastasić. Stojković se vraća na gol, dok će u veznom redu, umesto Živkovića, meč početi Luka Milivojević.

20.00 – Poznat je sastav Srbije za meč protiv Nigerije (4-2-3-1):

Stojković, Rukavina, Ivanović, Nastasić, Kolarov, Matić, Milivojević, Tadić, Ljajić, Kostić i Mitrović.

Nigerija bi trebalo da počne meč u sledećem sastavu: Uzoho, Ebuehi, Avazijem, Trust-Ekong, Idovu, Onazi, Ndidi, Obi, Mozes, Ivobi i Musa.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво